Vezi aici câteva idei de mici afaceri pentru studenți

251
Publicitate

Studenția este poate cea mai frumoasă parte din viață și mulți își doresc să profite din plin de ea. Cu toate astea nu înseamnă doar petreceri și concerte, ci și un început în viața de adult plină de responsabilități. Astfel, dacă vrei să începi în studenție ceva care să te ajute pe viitor, experiența unei mici afaceri se poate dovedi foarte bună, iar dacă ai noroc mica afacere se poate transforma în ceva mare.

Publicitate

Meditații

Există o materie sau limbă străină care îți place și pe care o stăpânești foarte bine? Perfect, atunci poți oferi meditații contra cost studenților care nu sunt așa de norocoși ca tine. De asemenea, poți organiza cluburi de studiu pentru cei care doresc să dea admiterea la facultatea ta și, contra unei taxe, le poți oferi mentorat în această privință pentru a le spori șansele să fie acceptați la buget.

Blogging

Deși sunt foarte multe bloguri pe internet întotdeauna este loc pentru conținut de calitate și anii de studenție sunt cei mai potriviți pentru a începe un blog. La început vei scrie despre experiența ta cu facultatea și asta îi va atrage ca cititori pe colegii tăi. Pe scurt, vei avea deja un public cu care să pleci la drum și dacă te ții de treabă, bloggingul îți poate aduce foarte multe avantaje, de la acces gratuit la diferite conferințe la colaborări cu branduri din care poți câștiga bani reali.

Fii ghid turistic în orașul tău

Spre exemplu, dacă ești din București, vei observa că la fiecare început de an vor veni studenți din toate colțurile țării dornici de a afla cele mai interesante locuri din oraș și tu poți fi cel care organizează astfel de trasee contra cost.

Graphic design

Ești student la arte sau pur și simplu te descurci foarte bine cu programele de graphic design? Ei bine există foarte multe agenții care doresc să colaboreze cu graficieni în regim de freelancing. CU toate astea, ține cont că aici vorbim deja de business-uri și trebuie să activezi în calitate de firmă sau PFA pentru a nu avea probleme cu încasarea banilor și plata taxelor către stat. Știu, nu e ideal, dar birocrația face parte din viața de adult și ar trebui să te obișnuiești cu ea.

Scrierea eseurilor

Vei observa că foarte mulți dintre colegii tăi nu vor avea chef să își facă toate proiectele și eseurile. Astfel, poți deschide un serviciu de scriere a eseurilor pentru colegii din anii mai mici. Nici nu ar trebui să fie prea greu deoarece ai trecut deja prin toată materia aia. Oricum, ai grijă să nu e audă și în rândul profesorilor că nu e deloc ok ca studenții să nu își facă temele și să cumpere eseuri gata făcute.

Beauty & make-up

Dacă stăpânești binele tainele frumuseții în ceea ce privește machiajele, poți oferi servicii în acest sens pentru diferite evenimente din viața clienților. Astfel, vei putea percepe o taxă destul de bună pentru serviciile oferite și poți pune bazele unei afaceri sau al unui job de lungă durată.

Ține minte că acestea sunt doar niște idei și că posibilitățile sunt aproape infinite atunci când vine vorba de veni cu o idee de afacere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.