4 criterii de alegere a unui boiler electric

76

4 criterii de alegere a unui boiler electric 3

Fiecare locuință are nevoie de căldură și de apă caldă, aceste lucruri fiind foarte importante pentru crearea confortului interior. Cum uneori se poate întâmpla ca sistemul centralizat să nu fie funcțional sau să pună probleme utilizatorilor, cea mai bună soluție de a beneficia de confort este alegerea unui boiler electric. Iată care sunt aspectele cele mai importante care contribuie la alegerea unui boiler alimentat cu energie electrică.

Nevoia de consum și numărul de utilizatori

Numărul de persoane care utilizează un boiler este foarte important, la fel ca și suprafața pe care boilerul trebuie să o deservească. Capacitatea boilerelor se calculează în funcție de numărul de utilizatori pe care poate să îi acopere în mod simultan, indiferent de tipul utilizării.

Gama de boilere electrice Eldom, spre exemplu, poate acoperi deopotrivă folosirea bateriilor de chiuvetă sau duș, la baie sau bucătărie, fără ca acest lucru să însemne o reducere a presiunii sau chiar incapacitatea de a utiliza apa caldă.

Boilerele pot avea diferite capacități, de 10, 30l, 50l, 100l sau 150l,  iar acest lucru face alegerea mai ușoară. Practic, pentru o singură persoană va fi nevoie de un boiler cu o capacitate mai mică (din considerente de eficiență energetică), în vreme ce pentru o familie numeroasă va fi necesar un boiler cu capacitate de circa 150-200l.

Sisteme de protecție și accesorii

Boilerele sunt produse care folosesc presiunea pentru alimentarea instalațiilor cu apă. În același timp, nu trebuie uitat faptul că apa, cu ajutorul sistemului de încălzire ale boilerului, este adusă la temperaturi foarte ridicate, mai ales la nivelul instalației.

Pentru a putea fi utilizat în depline condiții de siguranță, va trebui ales un boiler care să ofere sisteme de protecție speciale, după cum urmează:

  • Protecție anti-îngheț

Acest sistem de protecție este deosebit de util în cazul în care boilerul este montat în camere tehnice în subsoluri sau demisoluri sau în încăperi expuse intemperiilor și temperaturilor scăzute. Protecția anti-îngheț asigură funcționarea boilerului chiar și în ipoteza în care acesta este expus la temperaturi mai scăzute de 5 grade Celsius.

  • Protecția la suprasarcină

Atunci când rețeaua electrică întâmpină dificultăți sau fluctuații de tensiune, este nevoie ca boilerul să fie protejat. În general aceste sisteme sunt dotate cu protecții la suprasarcină, tocmai pentru ca boilerul să nu fie suprasolicitat în momentul în care apar fluctuațiile. În unele situații chiar și UPS-urile pot fi de ajutor, deoarece acestea reglează intensitatea curentului la nivelul alimentării boierului.

  • Protecție la suprapresiune

Această protecție are în vedere limitarea presiunii, astfel încât boierul să nu cedeze ca urmare a creșterii prea bruște a acestui parametru.

Alegerea boilerului în funcție de brand

Un aspect destul de important în cazul alegerii boilerului îl constituie brandul. Alegerea unui boiler de la un producător cunoscut vine cu câteva avantaje notabile. Dincolo de un preț bun, brandurile cunoscute oferă de cele mai multe ori produse deosebit de calitative ca o marcă proprie a seriozității.

În plus, atunci când este ales un anumit brand, acest lucru înseamnă și un suport la nivelul garanției oferite produselor, dar și posibilitatea de a beneficia de reparații sau accesorii fără prea multe bătăi de cap.

Unele firme au reprezentanțe locale, astfel că nu mai este nevoie de timpi îndelungați de așteptare pentru reparații sau pentru schimbarea unor piese.

Alegerea boilerului în funcție de preț

În general nu se recomandă alegerea boilerelor după preț, deoarece acesta nu reflectă întotdeauna nivelul de calitate. Totuși, se poate corela prețul cu caracteristicile oferite de către produs, pentru ca în final să fie evidențiat produsul care satisface cel mai bine nevoile de alimentare ale beneficiarilor.

Boilerul potrivit înseamnă confort și utilitate pentru întreaga locuință, iar alegerea este un proces căruia ar trebui să îi fie acordată atenția cuvenită. Luând în calcul aceste aspecte este mai ușor să beneficiezi de un boiler calitativ și eficient, care să poată acoperi nevoile de consum ale locuinței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.