Cum alegi utilajele agricole potrivite pentru afacerea ta?

233
Publicitate

3 sfaturi pentru alegerea echipamentelor potrivite 

Dacă te-ai decis să înființezi o afacere în industria agriculturii, trebuie să știi că alegerea echipamentului corespunzător este esențială pentru a obține rezultatele dorite. În zilele noastre, agricultorii au la dispoziție numeroase tipuri de utilaje, pe care le pot achiziționa cu ușurință de la alți agricultori locali, producători sau chiar de pe internet. 

Publicitate

Însă, înainte de a alege orice echipament agricol, trebuie să te asiguri că acesta este compatibil cu sarcinile pe care le ai de efectuat. Spre exemplu, atunci când alegi o mașină de recoltat, trebuie să ai în vedere tipul de cultură. Reține că utilajele agricole sunt mai mult decât un ansamblu de motoreductoare, rulmenți ș.a.m.d, întrucât pot fi o modalitate de a-ți minimiza costurile și să generezi mai mult profit cu eforturi mai mici. 

În cele ce urmează, află ce anume să ai în vedere atunci când îți achiziționezi utilaje pentru afacerea ta agricolă. 

Suprafața și tipul terenului 

Primul aspect pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când îți alegi mașinăriile agricole este structura solului și suprafața terenului. Mai exact, pentru un teren cu sol ușor se va alege o mașină agricolă cu o gardă la pământ mare, dar cu o greutate minimă.

Totodată, dacă terenul se întinde pe o suprafață foarte mare este indicat a se opta pentru un număr mai mare de tractoare și alte mașinării, pentru a putea finaliza sarcinile de recoltare și plantare în timp util. 

Componența utilajelor  

Deși echipamentele agricole fac parte din categoria utilajelor grele, și acestea sunt supuse uzurii. În special dacă nu achiziționezi un utilaje direct de la producători, îți recomandăm să te asiguri că, atunci când vine vorba de motoreductoare, cuplaje sau alte componente din cadrul acestora, nu există probleme majore care ți-ar putea afecta productivitatea.  

Nu uita, însă, că verificarea pieselor pentru a te asigura că nu există urme de uzură la cuplaje, motor, rulmenți și nu numai, este indicată să fie efectuată periodic, nu doar în momentul achiziției utilajului. 

Verifică datele tehnice 

Fii atent la toate datele tehnice cu privire la proiectare, reglajele mașinii, vibrațiile, zgomotul și ușurința de funcționare. 

Atunci când verifici datele tehnice ale unui utilaj, este important să iei în considerare: 

  • puterea totală necesară pentru operarea utilajelor agricole; 
  • perioada de funcționare estimată; 
  • costul inițial; 
  • capacitatea și numărul de echipamente necesare în ceea ce privește dimensiunea și munca de realizat. 

Ia în considerare informațiile enunțate anterior atunci când îți achiziționezi echipamentul agricol. De asemenea, în cazul în care deții deja câteva utilaje și ai observat câteva urme de uzură sau nereguli la motoreductoare sau cuplaje, spre exemplu, nu mai aștepta și apelează la furnizorii care îți pun la dispoziție astfel de piese de schimb. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.