5 Criterii de alegere baterii auto ieftine

425
Publicitate

Soferii care isi doresc sa beneficieze de autoturisme intr-o stare perfecta de functionare trebuie sa acorde intotdeauna o atentie deosebita alegerii cele mai bune baterii auto, pentru ca astfel, masinile pe care le detin pot fi folosite o perioada indelungata in cele mai bune conditii. Cei care isi doresc sa afle principalele criterii de alegere a unei baterii auto ieftine trebuie neaparat sa citeasca randurile de mai jos, care contin sfaturi importante!

Amperajul potrivit

Publicitate

In primul rand, soferii trebuie sa caute bateriile auto in functie de amperajul potrivit. Acest detaliu este in stransa legatura cu producatorul masinii, intrucat fiecare producator in parte produce automobile pe baza a diferite caracteristici. De aceea, proprietarii de masini trebuie sa tina cont de capacitatea care este indicata in manualul tehnic al autoturismelor pe care le detin si sa aleaga in mod corect tipul de acumulator.

Amperajul si dimensiunile potrivite pot fi alese in functie de specificatiile producatorului. De asemenea, este important ca soferii sa nu achizitioneze baterii care nu corespunda autoturismului lor, pentru ca altfel s-ar putea sa intampine probleme in trafic. De exemplu, o baterie cu o capacitate mai mica decat ar trebui nu va reusi sa faca fata cererii din parea motorului, iar o baterie care este prea mare nu poate fi incadrata de alternator.

Alegerea unui brand cunoscut

Un alt criteriu de care trebuie sa tina cont soferii atunci cand cauta baterii auto ieftine este brandul. Recomandat este ca ei sa aleaga unul care este deja foarte cunoscut si despre care au mai multe feedback-uri din partea altor soferi. Astfel, ei vor sti cu siguranta ca aleg un model care sa fie de calitate si al carui pret sa puna in lumina acest detaliu.

Un singur magazin

Ideal este ca soferii sa caute foarte bine locul potrivit de unde sa-si achizitioneze bateria auto, pentru ca ulterior sa stie intotdeauna unde sa caute una, cand este cazul. In plus, magazinele isi fidelizeaza clientii care trec pragul in mod regulat, asa ca proprietarii de masini se pot bucura si de reduceri si discount-uri impresionante la un moment dat.

O baterie rezistenta

Avand in vedere faptul ca in Romania, diferenta de temperatura dintre sezonul cald si cel rece poate fi si de pana la 20 de grade Celsius, recomandat este ca soferii sa aleaga intotdeauna o baterie rezistenta, care sa nu cedeze atunci cand afara este foarte cald ori, dimpotrivita, foarte frig.

Polaritatea

Polaritatea este o caracteristica in functie de care bateriile auto se clasifica dupa cum urmeaza: baterii pozitiv-stanga si baterii pozitiv-dreapta. In general, masinile folosite in Romania au o polaritate pozitiv-dreapta, cele din pozitiv-dreapta fiind destul de rare, intrucat sunt de origine asiatica si nu multi oameni isi permit astfel de masini din punct de vedere financiar. Practic, polaritatea pozitiv-dreapta poate fi identificata pe baterie datorita semnului plus (+), care se afla in dreapta acestei componente auto. Atunci cand bateria este schimbata, ea trebuie sa aiba aceeasi polaritate ca inainte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.