Povestea unei motociclete Yamaha incepe in Transilvania! Ce faci in situatii de urgenta?

241

Transilvania este un tinut de basm, mai ales cand vine vorba de mersul pe motocicleta. Recent, concernul nipon Yamaha a lansat noile modele de motocicleta Yamaha PW 50, versiunea 2018, Yamaha TT-R50E, Yamaha TT-R110E si Yamaha TT-R125 LWE, capabile sa initieze orice tanar pasionat de motoare in taina motociclismului.

Pentru persoanele adulte, o motocicleta Yamaha MT-125 poate fi acel vehicul care ofera un dinamism si confort demn de luat in calcul la deplasarile pe distante lungi.

Si, ca prima incercare de a merge pe un traseu lung este zona Trasilvaniei. Cu o suprafata de 100293 km2 si o populatie de peste 7 milioane de locuitori, Trasilvania acopera circa 42% din suprafata totala a teritoriului Romaniei si ofera turistilor romani, cat mai ales celor straini, posibiltatea de a cutreiera printr-un tinut de basm, invaluit de mister si secole de istorie tumultoasa.

Dealuri semete, paduri de luxuriante de fagi, locuinte parca desprinse din alta lume, sunt ingredientele care transforma aceasta parte a tarii intr-o atractie turistica de interes national si international.

Si cum poti oare sa admiri aceste minunatii naturale daca nu pornind la drum cu mtocicleta? Iata un motiv pentru care, ca orice rider iscusit m-am decis ca, in 2018, sa realizez prima mea aventura marcanta prin aceasta frumoasa zona.

Brasov: prima oprire

Detin o motocicleta Aprilia, achizitionata in anul 2015, dar cu care nu am parcurs, pana acum, un traseu foarte lung. Bucurestiul, autostrada A2 si poate litoralul sunt “realizarile” mele pana in acest moment. A, si am uitat! Trei drumuri dus-intors catre Sinaia, pe faimoasa Valea Prahovei!

Asadar, plin de incredere, am pornit la drum. Am pregatit, mai intai, motocicleta de drum. La o verificare meticuloasa, am constatat ca sistemul de ambielaj este invechit. Am mers la un service si l-am inlocuit.

Apoi, fuga la drum! Am incercat sa evit Valea Prahovei, asa ca am ales un traseu ocolitor, mai mult mai tentant: pe la Valenii de Munte-Cheia-Brasov, traseu care s-a dovedit o adevarata provocare, mai ales ca timp de 2-3 h mergi prin niste serpentine mai ceva decat cele de la Predeal la Timisul de sus! Si iata, dupa 4 ore de mers asiduu, am ajuns la Brasov! Un oras impresionant, foarte curat si civilizat, situat in depresiunea cu acelasi nume. Brasovul are aproape 300000 de locuitori si cateva puncte de atractie asupra carora merita sa iti indrepti atentie! Si nu ma refer aici doar la arhi-cunoscuta Piata Sfatului si Biserica Neagra. Alte locuri sunt la fel de frumoase! Si aici, tin sa mentionez Turnul Alb, de unde se poate admira o superba panorama a orasului, Belvedere, un loc situat pe drumul catre statiunea Poiana Brasov, de unde poti vedea, de sus, cartierul Schei, si evident acest din urma cartier select, unde se afla Prima Scoala Romaneasca. Iar, daca vrei sa faci cateva cumparaturi, poti poposi la unul dintre magazinele din centru!

Sighisoara: un oras care te fascineaza

Nu departe de Sibiu se afla Sighisoara, cu fascinanta lui cetate. La Sighisoara se ajunge plecand de la Sibiu si mergand spre Copsa Mica, sau direct de la Brasov, urmarind drumul European E 60, catre Tg Mures. Un traseu pe cat de greu, pe atat de superb. La Sighisoara, in afara de cetate, poti vizita Piata Cetatii, Turnul cu Ceas, Turnul Fierarilor ori Muzeul de Istorie. Deci, 2-3 zile in care te poti bucura de aer curat si multa liniste!

Alba-Iulia: orasul marii uniri

Si, pentru ca tot suntem in anul centenarului marii uniri, nu putem sa nu omitem din traseul nostru Alba-Iulia, locul unde, la 1 decembrie 1918, s-a consemnat unirea Transilvaniei cu Romania. La Alba-Iulia, oras din inima Ardealului, merita, sa vizitam, daca mergem cu motocicleta, Cetatea Alba Carolina, Muzeul Marii Uniri, cu Sala Unirii, unde s-a semnat actul de unire a Transilvaniei cu Romania, in 1918. Si evident, sa nu ratati Catedrala Ortodoxa, acolo unde au fost incoronati ca regi, Ferdinand si Maria, la 15 octombrie 1922, ca regi ai Romaniei Mari. Deci, o plimbare numai buna intr-o zi de toamna speciala!

Dupa ce am atins acest punct culminat, revenim cu mare grija acasa, incarcati de energie si imbogatiti cu informatii cultural noi!

Trans-1-blog-featured-image.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.