Cum faci ca umezeala și mucegaiul din casă să devină o amintire

243

Dacă suferi de alergii mereu, trebuie să știi că acestea sunt favorizate de un mediu umed, în care există numeroase declanșatoare, precum acarieni sau mucegai. Mai există și alte efecte ale unui astfel de mediu, de care probabil ai vrea să scapi, cum ar fi geamurile aburite sau umezeală apăsătoare a aerului. Pentru a scăpa de toate acestea, un dezumidificator este aparatul perfect.

Iată câteva beneficii ale unui dezumidificator, cum să îl alegi pe cel potrivit, dar și o recomandare pe baza recenziilor clienților care au ales un astfel de aparat.

Beneficiile unui dezumidificator

Există mai multe avantaje pentru a instala un dezumidificator în casă.

  1. Dezumidificatoarele reduc nivelurile de umiditate, făcând casa mai puțin ospitalieră pentru alergeni, cum ar fi acarienii de praf și mucegai.
  2. Ele nu sunt perturbatoare pentru viata de zi cu zi și funcționează în liniște și eficient în fundal, fără ca majoritatea oamenilor să observe.
  3. Dezumidificatoarele ajută la reducerea mirosurilor care pot însoți mucegaiul în casa ta – scăpând de mirosul de „învechi” sau de „putrezit”.
  4. Aceste dispozitive ajută la reducerea posibilității de a se dezvolta mucegai pe haine, mobilier și lenjerii de pat sau chiar perdele.
  5. Dezumidificatoarele reduc iritarea pielii și a sistemului respirator, permițându-ți să respiri mai ușor și să te simți confortabil în casa ta.
  6. Un mediu mai puțin umed în casa ta înseamnă că îmbrăcămintea se va usca mai repede, pâinea și cerealele vor rămâne proaspete mai mult timp fără să se înmoaie și nu vei găsi semne de rugină sau coroziune asupra unor echipamente electronice sau instrumente.
  7. Folosirea unui dezumidificator ajută la reducerea prafului în casă, astfel încât să nu fii nevoit să cureți foarte des.
  8. Un dezumidificator scade, de asemenea, costurile privind energia consumată, deoarece te ajută să funcționezi mai eficient. Când aerul din casă este mai umed, aerul condiționat trebuie să îndeplinească atât funcția de răcire a aerului, cât și de îndepărtare a umidității, ceea ce înseamnă că trebuie să lucreze mai mult. Acest lucru determină, de asemenea, ca aerul condiționat să se uzeze mai devreme, ceea ce înseamnă că va trebui să îl înlocuiești și să îl repari mai des.

Alegerea unui dezumidificator

Există mai multe opțiuni diferite în ceea ce privește dezumidificatoarele, iar cea pe care o alegi depinde de spațiul în care intenționezi să îl utilizezi, precum și de nivelurile de umiditate. Există modele de capacitate mică pentru o singură încăpere mică, modele de capacitate mare pentru zone mai mari, cum ar fi o cameră mare, un subsol sau un apartament, și sunt disponibile și modele pentru o casă întreagă, dacă trăiești într-un climat foarte umed, suferi de la alergii semnificative sau ai o casă mare.

Recomandare de dezumidificator

La cercetarea pieței, găsești numeroase opțiuni, dar am selectat pentru tine un dezumidificator care iese în evidență, atunci când iei în considerare recenziile pozitive oferite de utilizatori.

Este vorba de Dezumidificatorul Trotec TTK, care are o capacitate maximă de dezumidificare de 14l/zi și debit aer de 100mc/h, fiind potrivit pentru spații de până la 25mp.

Am selectat mai jos și o serie de avantaje și dezavantaje ale acestui dezumidificator, subliniate de către utilizatori.

Pro

– veți scapa de geamurile aburite, umezeala și mucegaiul devin o amintire, rufele din șifonier nu mai prind miros, cărțile din bibliotecă rămân curate și personal cred că nici praful din atmosfera nu se mai așază așa de repede

– practic, ușor de utilizat datorită afișajului și controlului digital

– filtrul de aer adună praful din încăpere, dar fiind din plastic poate fi spălat ușor

– dimensiuni reduse

– design super

Contra

– colectorul de apă nu are un mâner, există șansa să-l scăpați când e plin cu apă și trebuie golit

– nu este silențios

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.