Pompe de ape murdare cu tocator: ce sunt si cum trebuie sa le alegi

178
Publicitate

pompe apa murdare cu tocator

Transportul apelor murdare este o problema care poate aparea in cadrul oricarei gospodarii. De cele mai multe ori, problema apare ca urmare a acumularii apelor murdare in fosele septice. Sunt considerate ape murdare cele care contin fibre textile si obiecte solide, dar si apele care rezulta in urma altor activitati umane si contin elemente solide cu dimensiuni de 5 – 35 mm. Transferul acesora se face, de regula, cu ajutorul unor pompe speciale care maruntesc particulele de dimensiuni ridicate.

Publicitate

Este vorba despre asa-numitele pompe de ape murdare cu tocator. Acestea sunt pompe submersibile care dispun si de tocator menit sa marunteasca particulele problematice. Ele ajuta la eliminarea apelor care se pot strange in pivinte, la drenarea bazinelor si a rezervoarelor, precum si la curatarea foselor septice. Iata care sunt toate aplicatiile care pot fi atribuite unei astfel de pompe si de ce sa tii cont atunci cand alegi un model pentru gospodaria ta!

Pompe de ape murdare cu tocator: cele mai comune utilizari

Pe langa complexitate, acest tip de pompe sunt caracterizate si de numarul mare de aplicatii in care pot fi integrate. Apa este una dintre cele mai importante resurse naturale pentru om, fie ca este vorba despre apa potabila sau apa menajera. Insa apa murdara este si ea un rezultat al actiunii oamenilor sau naturii, iar problema trebuie gestionata in mod inteligent, cu ajutorul celor mai bune pompe de ape murdare cu tocator. Acestea se folosesc pentru:

  1. Pomparea apei acumulate in bazine, pivnite sau alte spatii de acest fel;
  2. Golirea rezervoarelor de apa menajera sau pluviala;
  3. Transferul apelor curate din rezervoare sau fantani;
  4. Umplerea si golirea rezervoarelor;
  5. Punerea in functiune a sistemelor de irigatii;
  6. Cresterea presiunii apelor curate.

Pentru ca rolurile acestea sa poata fi indeplinite cu brio de modelele de pompe de ape murdare cu tocator pe care le alegi, este necesar sa tii cont de cateva repere importante inainte de a achizitiona varianta preferata. In primul rand, trebuie sa stii care este tipul apei pe care o va trata pompa. Poate fi vorba despre apa curata, apa menajera sau apa pluviala.

De asemenea, trebuie sa te raportezi si la inaltimea de refulare. Conteaza si marimea si tipul particulelor pe care va trebui sa le toace pompa. Poate fi vorba despre particule mai mici sau mai mari, insa capacitatile dispozitivelor difera, din acest punct de vedere. La fel difera si puterea motorului, care influenteaza in mod direct eficienta pompei de a genera presiune suficienta pentru nevoile tale.

Si in functie de tipul de alimentare trebuie sa alegi dispozitivul pe care il vei utiliza. Exista pompe care functioneaza pe baza de curent trifazat, precum si pompe de ape murdare cu tocator pe curent monofazat. Nu in ultimul rand, tine cont de volumul de apa pe care pompa trebuie sa il evacueze. Acesta este descris prin debitul pompei.

Intra pe TopStrong.ro si alege dintr-o gama variata de pompe de ape murdare cu tocator oferite de producatori cunoscuti pentru seriozitatea solutiilor pe care le ofera. Bucura-te de eficienta pe care o au aceste dispozitive si de capacitatea lor de a-ti usura traiul zilnic in cadrul propriei gospodarii!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.