Cum să izolezi o casă din cărămidă în exterior?

90

Dacă ești proprietarul unei case private, atunci depinde de tine să creezi confort în interior. Acest lucru este valabil mai ales pentru casele construite din cărămidă. Alegerea unei metode de izolare poate fi destul de dificilă, deoarece există multe materiale diferite de izolare termică disponibile pe piață.

Materialele pentru izolarea termică a unei case din cărămidă trebuie selectate cu grijă deosebită, acordând atenție proprietăților lor. Unele materiale pot fi folosite pentru decorarea interioară, altele doar în exterior. În al doilea rând, greutatea și grosimea totală a stratului izolator vor depinde de densitatea materialului și de conductivitatea termică a acestuia.

Izolarea casei cu vată bazaltică

Când vine vorba de izolarea exterioară a pereților de cărămidă, este deosebit de important să alegi materialul potrivit. Printre materialele populare pentru astfel de lucrări se pot distinge polistirenul și vata bazaltică

Ultima versiune de termoizolație este produsă sub formă de plăci, care sunt special concepute pentru finisarea fațadei. Caracteristicile pozitive includ o durată lungă de viață, rezistență scăzută la difuzie, precum și rezistență la foc și proprietăți excelente de izolare fonică.

În timpul producției, plăcile trec printr-o etapă de hidrofobizare, datorită căreia materialul nu absoarbe apa. Cu toate acestea, în timpul depozitării și instalării, plăcile trebuie protejate de umiditate, singurul mod prin care materialul nu își pierde proprietățile izolante.

Izolarea casei – sfaturi utile

Bogăția structurilor și a materialelor termoizolante îți permite să alegi cea mai potrivită soluție, ceea ce face posibilă decorarea fațadei cu orice tehnologie. Nu uita că, pentru procese de înaltă calitate, trebuie să alegi materiale bune și să folosești instrumente care simplifică toate etapele izolației pereților.

Toate procesele sunt cel mai bine efectuate în anotimpurile calde și uscate, cu excepția vremii ploioase și prea calde, deoarece acest lucru poate afecta negativ finisajul. Clădirile din cărămizi necesită o abordare serioasă, atât în ​​procesul de construcție, cât și în ceea ce privește izolația, așa că ar trebui să te gândești în prealabil la toate opțiunile posibile, pentru a nu fii nevoit să repeți toți pașii ulterior.

Pentru a face locuința cât mai confortabilă, este necesar să te asiguri că este atent izolată în exterior. Și deși cărămida este un material de construcție permeabil la vapori, constructorii folosesc un izolator termic atunci când izolează o casă din cărămidă, care are încă un nivel crescut de permeabilitate la vapori. 

Astăzi se folosesc diverse metode moderne pentru a izola o casă din cărămidă din exterior, astfel încât să se poată obține cel mai bun efect în ceea ce privește păstrarea căldurii. De asemenea, merită să optezi pentru izolarea ferestrelor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.