Boilerul electric: avantaje și de ce să-l alegi pentru casa ta

277

Iarna nu este departe și, dacă vrei să apelezi la o alternativă de încălzire, cu siguranță ai aruncat o privire peste oferta de boilere. Pe lângă variantele clasice pe gaz, ai dat și peste cea a boilerului electric. Iată de ce acesta poate fi o opțiune pentru tine.

Mai eficient decât variantele pe gaz

Un boiler electric este mai eficient decât boilerele care funcționează cu gaze naturale, deoarece nu este nevoie de o conductă de evacuare. Când gazele sunt arse, se produce un gaz rezidual și acesta trebuie eliberat din casă. Alături de gazele reziduale care se eliberează, iese și o parte din căldura de la cazan, iar aceasta este o energie risipită. Deoarece cazanele electrice nu creează gaze reziduale, nu există gaze de ardere și aproape toată căldura produsă este utilizată pentru încălzirea unei case. Acest lucru permite unui boiler electric să fie până la 99% eficiente, o cifră care nu este posibil de atins pentru majoritatea soluțiilor de combustibili fosili.

Ideal pentru spațiile limitate

Boilerul electric poate fi poziționat aproape oriunde dorești în casă, deoarece nu are un coș de fum care trebuie instalat și, astfel, nu trebuie să fie amplasate lângă un perete exterior. În schimb, acestea pot fi poziționate în centrul casei sau oriunde altundeva vă place. De asemenea, boilerul nu are nevoie de un rezervor de combustibil, cum au nevoie cele care funcționează pe ulei sau propan. Asta înseamnă că veți economisi spațiu care ar fi dedicat și combustibilului.

Ușor de instalat

Boilerele pe gaz pot fi destul de costisitoare, mai ales dacă nu ai o conductă de gaz care să circule deja prin casa ta. Instalarea unei conducte de gaz este un mare efort pentru care vei plăti din plin. Din fericire, curentul electric este instalat în majoritatea locuințelor de astăzi. Asta înseamnă ca ai deja mijloacele pentru a-ți putea instala un boiler electric. Acesta va trebui pur și simplu să fie conectat la instalația existentă și poți beneficia de el aproape imediat.

Aceasta înseamnă, așadar că boilerele electrice sunt mai accesibile pentru a fi instalate și te puteți aștepta să plătești un preț mai mic pentru o astfel de instalare în comparație cu celelalte opțiuni disponibile.

Oferă mai multă siguranță

Nu trebuie să va faceti griji în legătură cu scurgeri de gaze în locuința ta atunci când vă bazați pe un boiler electric de la Emag. Aceste instalații sunt foarte sigure și pot fi puse în mai multe zone din jurul casei din acest motiv. Ele nu sunt atât de greu de instalat și te vei simți sigur că sistemul va furniza căldura de care ai nevoie fără a-ți provoca probleme.

Se întreține foarte ușor

Boilerele electrice sunt foarte ușor de întreținut. Nu există gaze arse și nu există acumulare de reziduuri în timp care necesită a fi curățată. În schimb, beneficiezi de o soluție foarte curată și singura întreținere reală care trebuie făcută este curățarea resturilor lăsate de apa care trece prin sistem. Boilerele electrice necesită, în general, mai puțină întreținere decât celelalte tipuri din acest motiv.

Ce dezavantaje trebuie să iei în calcul

În timp ce boilerele electrice vin cu destule beneficii, există și unele dezavantaje ale acestor sisteme de încălzire a apei. Ele pot costa mai mult pentru a funcționa decât boilerele pe gaz, limitează de asemenea cantitatea de apă caldă pe care o poți produce și te pun la mila companiilor energetice atunci când apare o întrerupere a alimentării cu energie electrică.

Emag – gasesti mai mult decat crezi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.