Ai nevoie de un plic c5? Vezi aici ce informatii ti-am pregatit

329

Prin definitie, un plic C5 este un obiect confectionat prin plierea unei coli de hartie sau de plastic, utilizat, de cele mai multe ori, pentru impachetarea sau depozitarea actelor, documentelor sau obiectelor de dimensiuni mici sau pentru distribuirea informatiilor sau a diverselor materiale.

Acesta este un produs de papetarie indispensabil in epoca moderna, chiar si daca tehnologia a evoluat enorm in ultimul timp, de la vremea cand scrisoarea era cea mai rapida metoda de a transmite informatia.

plic c5

De ce sa apelam la aceasta metoda de corespondenta?

Ei bine, in ciuda erei digitale, exista un numar foarte mare de documente care necesita disponibilitatea lor intr-un format fizic. Fie ca este vorba de contracte semnate sau facturi, expedierea de plicuri este una din cele mai vechi forme de comunicare intre oameni si companii.

Formatul unui plic c5

Dimensiunea comuna si cea pe care o stim toti pentru plicuri este cea standard, potrivita pentru expedieri obisnuite sau pentru documente cu un volum redus.

Magazinele specializate va pun la dispozitie plicuri cu dimensiuni standard de culoare alba sau kraft, in nuante de maro. Cea de-a doua optiune este preferata in special datorita faptului ca asigura expedierea documentelor importante, fara a putea fi vizualizat interiorul plicurilor. Astfel, stiti sigur ca este asigurata garantat confidentialitatea continutului dumneavoastra.

Intr-un plic c5, vor intra hartii A4 sau A5 pliate in doua, deoarece dimensiunile acestuia, calculate in milimetrii sunt 162 x 229.

Dimensiunile standard pentru plicuri difera in functie de documente, astfel incat acestea sa incapa perfect. Din acest motiv, cele mai cunoscute dimensiuni standard pentru plicuri sunt alese in corespondenta cu formatele de hartie A4.

Noi va punem la dispozitie cateva informatii utile:

  • In cazul unei coli de hartie A4 pliata in 4, veti avea nevoie de urmatoarele dimensiuni standard pentru plicuri: 114 x 162 mm;
  • Plicurile care au capacitatea de a include o coala de hartie A4 pliata in 2 au urmatoarele dimensiuni: 229 x 162 mm;
  • O coala A4 pliata in 3 va intra perfect intr-un plic cu dimensiuni standard de 110 x 220 mm.

La DPAP gasesti disponibil plic C5 cu 3 variante de sigilare

Va punem la dispozitie o gama larga de plicuri siliconice (cu banda care se dezlipeste de pe latura cu adeziv), plicuri autoadezive (doua laturi adezive care se suprapun pentru sigilare) si cele gumate (care necesita umezirea). Pentru plicuri ieftine se recomanda varianta gumata.

Pentru o experienta mai placuta si convenabila recomandam varianta siliconica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.