10 sfaturi pentru a folosi corect un fier de calcat

2

Folosirea corectă a unui fier de călcat și călcatul după anumite reguli vor face această activitate mai simplă și câteodată pot reduce la jumătate timpul de călcat.

Pentru a profita la maximum de propriul tău fier de călcat și pentru a face experiența mai plăcută, ia în considerare următoarele sfaturi.

1. Temperatura fierului
Progresează de la îmbrăcăminte care are nevoie de cea mai scăzută temperatură a unui fier de călcat până la cea care necesită cea mai mare temperatură.

2. Calcă în dormitor
Acest lucru te asigură că ai la îndemână sertare, dulapuri și umerase.
Sfat: agață sau pliază hainele imediat după călcarea lor.

3. Îngrijire îmbrăcăminte
Citește întotdeauna etichetele vestimentare pentru îngrijire și călcare. Întoarce îmbrăcămintea pe interior, dacă nu este deja, pentru că, în mod ideal, ea ar trebui spălată pe interior în mașina de spălat și la fel și uscată. Le vei proteja de a deveni strălucitoare.

4. Pânză pentru presare
Calcă țesăturile delicate cu o pânză pentru presare – un material curat de bumbac sau o față de pernă vor funcționa la fel de bine.

5. Suprafața mesei de călcat și talpa fierului
Păstrează masa de călcat în condiții bune. De asemenea, ai grijă ca talpa unui fier de călcat să fie mereu curată și în stare bună. Deteriorarea ei poate fi transferată hainelor tale.

6. Direcția
Calcă întotdeauna în mișcare înainte și înapoi, nu circulară, care poate întinde hainele.

7. Rezervor de apă curată
Curăță rezervorul de minerale de fiecare dată când presiunea aburului începe să scadă. Într-un fier rece care nu este alimentat, toarnă Decalcifier în rezervorul de apă.

Bagă în priză fierul de călcat și lasă-l să fiarbă aproximativ 15 minute. Deconectează fierul și poziționează-l, cu talpa în jos, pe un vas mic de sticlă care a fost așezat într-o tigaie mai mare.

Lasă apa să se scurgă prin aerisiri timp de aproximativ o oră. Golește orice soluție rămasă și spală rezervorul cu apă limpede filtrată înainte de a folosi din nou fierul.

Sfat: Folosirea apei filtrate în rezervorul de apă al unui fier de călcat ajută la împiedicarea acumulărilor de minerale.

8. Redu timpul de călcat la jumătate
Așază o folie de aluminiu sub materialul textil al mesei de călcat, iar căldura se va reflecta, ceea ce înseamnă că vei reduce timpul de călcat la jumătate.

9. Ajutor de călcat
Pulverizează și calcă cu ajutorul unei soluții de călcat, care ajută la netezirea și îngrijirea tuturor textilelor confecționate din amestecuri de bumbac, cânepă și alte țesături.

10) Agață pentru uscare
Multe articole de îmbrăcăminte pot fi agățate pe umerașe pentru a se usca, în special după o spălare delicată sau cele care nu necesită deloc călcare. Agață alte articole cât mai curând posibil după ce ai scos rufele din mașina de spălat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.