Aspecte esentiale de care sa tii cont in amenajarea cu stil a unei bai

0

Indiferent daca este vorba despre o simpla reamenajare sau tocmai te-ai mutat intr-un camin complet nou, un lucru este cert si anume faptul ca iti doresti sa te bucuri cu orice pret de cat mai mult confort. In esenta, locuinta este unul dintre singurele spatii in care putem spune ca ne putem gasi cu usurinta toata linistea si tot confortul de care avem nevoie. Pentru a putea vorbi insa despre aceste lucruri, trebuie mai intai sa ne investim in diferite directii, pentru ca nu? Confortul nu apare pur si simplu. Din fericire insa, in momentul actual putem spune ca avem la dispozitie nenumarate posibilitati prin care ne putem amenaja locuintele, chiar si atunci cand ne dorim ceva mai putin obinsuit, in afara tendintelor actuale. Uan dintre incaperile “problematice” in materie de amenajare este reprezentata de clasica baie, in care desi nu petrecem foarte mult timp, este totusi o incapere pe care ne dorim sa o amenajam cu stil, avand in vedere ca relaxarea si confortul pot veni si din cadrul acesteia.

Baia nu mai este de multa vreme un spatiu strict functional, ci concomitent aceasta este si un spatiu menit sa ne aduca un plus de liniste si relaxare. Dupa un program de munca incarcat, o baie fierbinte, in cadrul unei atmosfere relaxare este cel mai bun lucru care ni se poate intampla. Ce aspecte importante trebuie sa avem in vedere insa atunci cand ne dorim sa avem parte de o baie amenajata cu stil?

             Ia in calcul dimensiunile baii.

            Inainte de a face orice fel de achizitie, este recomandat sa te asiguri ca stii cu exactitate care este spatiul disponibil in baie, urmand ca mai apoi sa alegi obiectele sanitare si cele de mobilier. Este de prisos sa alegi un mobilier masiv sau obiecte sanitare de mari dimensiuni daca spatiul din baie este restrans, pentru ca acest lucru nu va face decat sa restranga si mai mult spatiul din baie. Daca iti doresti o baie moderna, chiar si daca este de mici dimensiuni atunci atentia ta ar trebui sa fie centrata pe minimalism si simplitate.

            Fii foarte atent la cromatica si decor!

            Baia a incetat sa mai fie o incapere exclusiv functionala de mult timp, astfel ca este absolut firesc sa ne dorim un decor cat mai exclusivist, in care sa ne putem destinde ori de cate ori simtim nevoia. Cromatica este un detaliu pe care nu il vei putea trece nidecum pe un plan secundar, cel putin nu atunci cand iti doresti o baie adaptata celor mai noi tendinte. Daca vorbim despre baile moderne, recomandarea este aceea de a incerca sa nu combinam mai mult de doua culori, pentru ca cu cat exista mai multe astfel de combinatii, cu atat ideea de spatiu restrans se va accentua.

           Alege un mobilier pe care sa il poti integra perfect.

           Gasirea unor colectii de mobilier pentru baie nu ar trebui sa puna mari probleme avand in vedere ca in spatiul virtual exista numeroase magazine cu portofolii complexe din care putem alege, insa este esential ca acesta sa se poata integra cat mai bine in estetica de ansamblu a baii. Aici includem desigur gresia, faianta, obiectele sanitare si eventual si peretii. Daca ai reusit sa realizeazi un acord cromatic placut, felicitari! Ai reusit sa faci un pas urias in amenajarea cu stil a unei bai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.