De ce toate farmaciile ar trebui dotate cu sisteme de supraveghere?

300

O farmacie este locul in care oamenii vin pentru a gasi solutii la problemele lor medicale sau pentru a-si procura tratamentul prescris de un medic. Astfel, indiferent ca sufera de o afectiune minora, temporara, sau de o boala indelungata, pacientii care trec pragul unei farmacii au nevoie de confort psihic, astfel incat sa-si cumpere in liniste si siguranta deplina tot ceea ce le trebuie pentru ca starea lor de sanatate sa se amelioreze. Pe langa amabilitatea personalului farmaceutic, un alt factor care contribuie la buna desfasurare a activitatii farmaciei respective si la siguranta pacientilor il reprezinta prezenta unor sisteme de supraveghere.

De ce este nevoie de sisteme de supraveghere in cadrul oricarei farmacii? In primul rand pentru ca majoritatea pacientilor sunt fie persoane varstnice, fie persoane care sufera de anumite afectiuni, astfel incat aceste doua categorii sunt deseori tinta predilecta a hotilor de buzunare. In al doilea rand, de obicei intr-o farmacie plata se face cash, motiv pentru care fiecare unitate farmaceutica ar trebui atent monitorizata si pazita pentru a nu cadea prada raufacatorilor.

Drept urmare, prezenta unor sisteme de supraveghere este imperioasa, mai ales in conditiile in care un simplu paznic nu poate avea tot timpul atentie distributiva la fiecare detaliu din jur si, totodata, cel putin cateva zeci de minute pe zi se va afla in pauza, rastimp in care nu este recomandat ca farmacia sa ramana nesupravegheata.

Deci, iata de ce toate farmaciile ar trebui dotate cu sisteme de supraveghere:

1. Linistea si siguranta pacientilor. Acesta este principalul motiv pentru care orice farmacie ar trebui monitorizata cu sisteme speciale, intr-un mod profesionist. Astfel, in momentul in care pacientii intra in farmacie si vor observa prezenta unor camere speciale, acestia se vor simti in siguranta si nu vor avea nicio retinere in a-si lasa bagajul pe un scaun, in timp ce isi cauta portofelul in buzunar sau in geanta. Vizita lor in farmacie se va desfasura, in felul acesta, fara incidente, iar experienta placuta de care se vor bucura ii va determina sa revina sau sa recomande respectiva farmacie si persoanelor apropiate.

2. Linistea si siguranta angajatilor. Acest aspect este foarte important pentru productivitatea activitatii din incinta farmaciei, astfel incat, in prezenta unor sisteme de supraveghere, angajatii sa se simta de asemenea in siguranta, fara a lucra cu teama de furturi sau alte incidente. Stresul la locul de munca poate fi daunator unei afaceri, indiferent de specificul acesteia.

3. Prevenirea furturilor. Evident, hotii de buzunare evita locurile dotate cu sisteme de supraveghere, intrucat stiu ca imaginile captate de camere ar putea contribui la identificarea lor, urmata de sanctiunile de rigoare. Spre exemplu, studiile au demonstrat faptul ca hotii se lasa intimidati de simpla prezenta a camerelor video, chiar daca acestea nu sunt functionale. E suficient ca raufacatorii sa le observe si cu siguranta vor renunta la planul lor.

4. Identificarea hotilor si recuperarea bunurilor. In situatia putin probabila in care hotii nu observa sistemele de supraveghere sau pur si simplu nu le pasa de ele, imaginile captate pot fi predate autoritatilor. Rezultatul? Acestia vor fi prinsi, cu posibilitatea recuperarii bunurilor furate de la pacienti sau a banilor din casa de marcat.

5. Prevenirea tragediilor. Spre exemplu, daca unui pacient hipertensiv i se face rau in farmacie, stand la coada, se poate observa imediat pe camerele video ale sistemelor de supraveghere, iar personalul farmaciei poate interveni la timp, sunand la 112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.