Ce factori principali influențează durata de viață a unui simering auto?

578
Publicitate

Un simering de calitate garantează o etanșare foarte bună, de aceea cunoscătorii afirmă cu tărie că nu trebuie ales la întâmplare acest micuț accesoriu auto ce se utilizează atât la elementele rotative ale motorului, cât și la trenul de rulare.

 

Publicitate

Simeringurile se împart în 3 mari categorii:

  • cu sens de rotație;
  • fără sens de rotație;
  • cu buză suplimentară.

Garniturile cu etanșare radială reprezintă soluția actuală de etanșare în materie de arbori rotativi.

Simergy este magazinul online de unde puteți achiziționa modele de simeringuri auto performante.

În afară de calitatea deosebită a simeringului respectiv, mai trebuie luați în considerare și alți factori ce asigură o bună sigilare a subansamblului auto în cauză după instalarea lui:

  • materialul de etanșare sau buza de etanșare;
  • suprafața arborelui rotativ;
  • mediul ce urmează a fi sigilat;
  • mediul care poartă impactul sarcinii de lucru.

Factorii esențiali ce reduc sau prelungesc durata de viață a unui simering

Temperatura, lubrifiantul și presiunea sistemului sunt trei variabile cheie care influențează impactul puternic asupra duratei de viață a simeringului.

 

Influența temperaturii

O creștere prea mare a temperaturii poate conduce la modificări nedorite ale proprietăților mecanice ale materialului de etanșare, inclusiv la întărirea buzei de sigilare sau la crăparea zonei de contact a acesteia.

Creșterea prea mare a temperaturii poate accelera viteza de oxidare a mediului ce urmează a fi sigilat sau poate declanșa activarea aditivilor prezenți, ceea ce va influența în sens negativ materialul din zonele de contact.

Temperaturile sunt rezultatul influențelor mediului și al căldurii de frecare cauzate de buza sigiliului.

E nevoie a se alege simeringurile care au cel mai bun comportament specific de etanșare și o presiune pe zona de etanșare cât mai mică.

Optimizarea geometriei buzei de etanșare prin frecare conduse la reducerea generării de căldură prin frecare și la scăderea temperaturii în zona de contact a buzei de etanșare cu impact direct asupra duratei de funcționare.

 

Influența lubrifiantului

Mecanismul de etanșare depinde caracteristicile elastice ale materialului din care este confecționat simeringul respectiv.

Dacă el se combină cu un design adecvat al profilului atunci scopul este îndeplinit.

Geometria etanșării rămâne aceeași pe perioada funcționării (de cele mai multe ori), lubrifiantul și materialul de etanșare interacționează în mod continuu.

Deoarece lubrifiantul și marginea de etanșare sunt expuse unor condiții mecanice și de temperatură extreme ele influențează caracteristicile simeringului.

Statisticile arată că temperatura poate să fie și cu 50 de grade Celsius mai mare decât cea din rezervorul de ulei, în funcție de condițiile concrete existente la un moment dat.

 

Influența presiunii

Pentru minimizarea deformărilor și solicitărilor cauzate de presiune un simering bun trebuie ca să aibă o buză de etanșare scurtă pentru reducerea presiunii de contact.

Comportamentul de etanșare al unui simering depinde, precum se vede, de numeroși factori de influență. Din acest motiv, atenția nu poate fi limitată la o singură variabilă. Mai degrabă, trebuie analizat acest micuț accesoriu în mod holistic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.