Alegerea unui ulei auto va merge… ca unsa, din oferta unui furnizor profesionist!

68
ulei auto
ulei auto

Folosirea tipului de ulei auto potrivit pentru fiecare automobil aduce numeroase beneficii, de la reducerea vizibila a consumului de carburant si a emisiei de substante poluante la prelungirea vietii motorului si asigurarea unui mers lin, fara probleme.

Pentru eficienta maxima, specialistii recomanda efectuarea schimbului de ulei auto de fiecare data cand masina a parcurs o distanta de 10 000 sau maximum 15 000 de kilometri. De asemenea, schimbul se poate realiza la fiecare 2 ani, daca nu se realizeaza numarul respectiv de kilometri.

ulei auto
ulei auto

Pe langa efectuarea schimbului la momentul recomandat, tinand cont de timpul trecut sau de distanta parcursa, esentiala este si alegerea tipului potrivit de ulei auto din oferta unui furnizor profesionist, precum automag.ro.

Pentru a avea garantia faptului ca iei cea mai buna decizie, inainte de a plasa o comanda, este necesar sa verifici manualul de utilizare al masinii, unde vei afla exact recomandarile producatorului.

De asemenea, trebuie sa te asiguri ca vei cumpara un produs care sa corespunda in totalitate standardelor internationale, precum ACEA, ILSAC sau API. Iata la ce se refera aceste standarde!

Clasificarea uleiurilor de motor

Sigla ACEA provine de la denumirea in limba franceza a Asociatiei Europene a Inginerilor Auto. Standardele au fost definite de ingineri de la mai multe companii auto importante, precum Renault, Ford Europe, Daimler, BMW, Volkswagen, Toyota sau Land Rover.

Clasificarea realizata contine cerinte minime de baza pentru calitatea unui ulei auto pentru motor, iar respectarea acestor standarde garanteaza functionarea fara probleme a motorului si a cutiei de viteze.

Este utilizat un sistem de litere si cifre, literele referindu-se la tipul de motor utilizat (pe baza de benzina sau diferite tipuri de Diesel), in timp ce cifrele vorbesc despre indicele de performanta din fiecare categorie, deci un numar mai mare indica performante superioare.

In conformitate cu aceasta clasificare, exista trei clase principale:

A si B sunt categorii de lubrifianti pentru motoarele autoturismelor care functioneaza pe benzina sau pe motorina. Exista patru tipuri de ulei care se incadreaza in aceasta categorie, dupa cum urmeaza: A1 / B1, A3 / B3, A3 / B4, ACEA A5 / B5.

C este o categorie din care fac parte lubrifianti destinati atat motoarelor diesel, cat si celor pe benzina, care indeplinesc anumite cerinte referitoare la emisiile de evacuare ecologice. Exista trei tipuri de ulei auto pentru motor in aceasta categorie. C1, C2 si C3.

E este o categorie dedicata motoarelor diesel grele, cu solicitari exigente. Clasificarea porneste de la E2, care implica un schimb de lubrifiant obisnuit, si evolueaza pana la E7, care prevede o protectie remarcabila impotriva uzurii.

Un furnizor profesionist, precum Automag.ro, pune la dispozitia clientilor o gama variata de lubrifianti, pentru diferitele nevoi ale fiecarui tip de autoturism. Astfel, puteti alege cu deplina incredere tipurile potrivite de lubrifiant: pentru motor, cutie de viteze, cutie de transfer, cuplaj haldex, servodirectie, ulei hidraulic, ulei industrial sau chiar ulei pentru utilaje agricole.

Asigura-te ca masina ta va functiona in cele mai bune conditii timp indelungat, cumparand cele mai bune sortimente de ulei auto doar de la furnizori profesionisti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.