Avantaje si dezavantaje fatete dentare

493
Publicitate

Există foarte multe aspecte pe care trebuie să le luați în considerare atunci când optați pentru montarea fațetelor dentare. Această procedură stomatologică este potrivită pentru problemele specifice pe care le înfruntați, iar o listă cu avantaje și dezavantaje este recomandabil de citit înainte. Iată câteva avantaje și dezavantaje de descoperit pentru a vă putea formula o opinie corectă despre fațete dentare.

Avantaje fațete dentare

Publicitate
 • Oferă un zâmbet natural și estetic prin eliminarea crăpăturilor, ciupiturilor sau altor elemente care alterează zâmbetul dumneavoastră. De altfel, acesta este principalul motiv pentru care oamenii aleg această variantă.
 • Țesutul gingiei tolerează fără probleme materialele din care sunt construite fațetele, ceea ce înseamnă că nu există efecte secundare de care ar trebui să vă temeți, iar fațetele dentare vor fi acceptate de organism fără probleme.
 • Fațetele, în general, și cele făcute din porțelan în special sunt rezistente împotriva petelor, motiv pentru care puteți continua consumul alimentelor în mod normal.
 • Gama de culori pentru fațete este foarte variată. Culoarea fațetelor dentare poate fi selectată astfel încât să ofere danturii culoarea dorită, indiferent de culoarea naturală a dinților.
 • Reprezintă opțiunea perfectă pentru persoanele care doresc să-și schimbe rapid culoarea sau forma dinților fără să apeleze la intervenții medicale complicate.
 • Fațetele sunt o alternativă foarte bună la alte lucrări dentare mai elaborate (cum ar fi coroanele dentare) deoarece nu necesită o modelare extinsă și nici o procedură complicată.
 • Beneficiați de durabilitate și de lipsa grijii pentru integritatea danturii, deoarece fațetele dentare sunt puternice și rezistente pentru o perioadă lungă de timp.
 • Lucrările sunt personalizate fiecărui pacient, deoarece dantura fiecărui pacient are nuanțe și forme diferite a dinților, ceea ce înseamnă că avem nevoie de lucrări cât mai personalizate.
 • Procedura este relativ simplă și se finalizează în puține vizite la medicul dentist, ceea ce înseamnă că veți economisi timp și resurse financiare importante.
 • Nu necesită perioade de odihnă sau de recuperare, pacienții fiind perfect capabili să continue cu activitățile zilnice imediat după finalizarea procedurii.
 • Fațetele dentare contribuie la îmbunătățirea stimei de sine și la creșterea încrederii în persoana proprie atunci când relaționați cu cei din jur, tocmai pentru că vă veți simți mult mai bine în propria piele.

Avantaje si dezavantaje fatete dentare 1

Dezavantaje fațete dentare

 • Presupun o investiție financiară destul de mare și nu pot fi reparate în cazul în care se rup, sparg sau apar diverse alte stricăciuni semnificative.
 • Există riscul de apariție a unei ușoare sensibilități dentare, în cazul celor care apelează la soluția fațetelor dentare, deoarece în procesul de aplicare a acestora se elimină o mică parte din smalțul de pe dantură.
 • Fațetele dentare au caracter permanent deoarece medicul dentist trebuie să modifice structura dinților naturali pentru a plasa corect fațetele dentare, ceea ce înseamnă că nu puteți renunța la ele după o anumită perioadă, ci trebuie să le îngrijiți sau să le înlocuiți pe toată perioada vieții.
 • Pentru pacienții care folosesc fațete dentare doar pentru o parte din dinții lor există posibilitatea de nepotrivire între culoarea naturală a dinților și culoarea fațetelor, dacă medicul stomatolog nu acordă suficientă atenție acestui aspect. De asemenea, culoarea fațetelor nu poate fi modificată o dată ce acestea sunt lipite de dinți, ceea ce înseamnă că dacă plănuiți să faceți o operațiune de albire a dinților, trebuie să o faceți înainte ca fațetele să fie aplicate.
 • În cazuri rare, fațetele dentare se pot dezlipi și pot cădea, dar aceste situații sunt de obicei cauzate de factori care se află sub controlul pacientului: obiceiul de ros unghii, presiunea prea mare pe dinți sau mușcatul creionului ori a altor obiecte dure.
 • Dinții care sunt protejați cu fațete pot în continuare să sufere de carii dentare, ceea ce înseamnă că obiceiurile de igienă orală trebuie să fie corecte în continuare.
 • Fațetele dentare nu sunt o soluție bună pentru persoanele care suferă de bruxism (scrâșnirea dinților) sau pentru persoanele care au anumite afecțiuni grave la nivelul danturii (boala parodontală, fracturi, carii grave etc). În aceste situații, medicul va recomanda rezolvarea acestor probleme înainte de plasarea fațetelor sau va recomanda alte soluții pentru restaurarea danturii.

La cabinetul stomatologic Dentocalm (https://dentocalm.ro/) veți beneficia de fațete dentare calitative și de lungă durată la prețuri accesibile. Cabinetul stomatologic dispune de o tehnologie avansată și aparatură de ultimă generație prin care echipa instruită vă garantează cele mai bune rezultate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.