In limba romana, cuvantul „vizibil” are doua sensuri. Conform DEX, acesta inseamna „care poate fi vazut”, dar si „care se manifesta deplin, caracterizat prin evidenta certa, pregnant”.
Exista, insa, situatii cand cele doua sensuri se contopesc, iar o casa de productie video iti poate ajuta business-ul sa fie vizibil atat la propriu, cat si la figurat. Cu alte cuvinte, va realiza un clip video de prezentare a companiei sau produselor/serviciilor tale, care te va ajuta sa iti maresti brand awareness-ul, sa te adresezi unui public mai numeros si, in cele din urma, sa iti cresti profitul.
Principala capcana in care cad anumiti antreprenori, mai ales cei aflati la inceput de drum ori intr-un sector de nisa, este aceea de a considera ca nu au nevoie de serviciile oferite de o casa de productie video.
Principalele lor argumente se refera la faptul ca, in domeniul lor, „nu este nevoie” de o astfel de promovare, intrucat canalele de vanzare si de a ajunge la clienti sunt altele (din mediul offline). Altii se „sperie” atunci cand aud de o investitie si vor sa faca „economii”, fara sa realizeze ca, de fapt, ROI-ul (return on investment) va fi mult mai mare, ceea ce inseamna ca respectivii bani au fost cheltuiti cu folos.
Adevarul este insa ca, in conditiile unei concurente din ce in ce mai acerbe pe piata din toate domeniile, orice canal de comunicare in plus reprezinta un pas inaintea competitiei si o sansa suplimentara de a transmite mesajul companiei tale catre public.
O casa de productie video realizeaza patru tipuri de produse: reclame video, prezentari de produse/servicii, prezentari de companii (corporate), chiar si videoclipuri muzicale. Scopul lor va fi, in primul rand, de a-ti face mesajul mai cunoscut in mediul online, urmand a fi postate pe YouTube sau retele de socializare precum Facebook ori Instagram.
Concret, etapele realizarii unui clip sunt urmatoarele: setarea de obiective clare – research asupra audientei si a industriei relevante – stabilirea mesajului principal – brainstorming creativ – stabilirea ideii principale a clipului si conturarea povestii – scrierea scenariului – filmare, editare, animatie.
Cat despre buget, acesta variaza intre 4-500 de euro si 2-3.000 de euro, in functie de complexitatea productiei video. Spre exemplu, un video original pro include concept si scenariu, filmare, editare, efecte pro, animatie tipografica, animatie logo pro si design audio pro.
Cum sa alegi o casa de productie video?
Daca te-ai hotarat sa investesti intr-un clip video de prezentare pentru compania ta, trebuie sa alegi o casa de productie video profesionista, pentru a te asigura ca rezultatul va fi pe masura asteptarilor. Videomaniax, una dintre cele mai noi agentii de video marketing din Bucuresti, beneficiaza de experienta fondatorilor sai, dar si de echipamente de ultima generatie.
Astfel, fondatorul Videomaniax este Ovidiu Joita, Online Marketing Specialist cu o experienta de peste 15 ani pe piata din Romania, iar principalul Filmmaker a absolvit ca sef de promotie una dintre cele mai bune facultati de profil din Franta. Motto-ul agentiei este „Suntem o echipa de nebuni… nebuni dupa videografie, dupa scenarii, dupa marketing si ai naibii de buni in ceea ce facem!”.