Camerele de copii pe parcursul copilăriei

320

Cuprins articol

Evoluția unei camere de copii poate fi privită atât din perspectiva schimbului de generații, precum și din cea a vârstei copilului. Ca atare, unele elemente ale camerei se vor schimba inevitabil. În rândurile următoare vom porni chiar de la început.

Camera de copii pentru bebeluși este, ca normă generală, una cu foarte puțin mobilier și de dimensiuni reduse, precum pătuțul sau o masă de schimbat scutece. Dar copiii cresc și avem nevoie de mobilier suplimentar pentru decorarea camerelor, odată cu înaintearea lor în vârstă.

Patul

Schimbarea cea mai semnificativă este că acum copilul va dormi în pat, făcând trecerea de la pătuțul de bebeluși. Pentru început, poți face tranziția spre pat cu un pat mai mic, dar în final tot va trebui să ajungi la patul de dimensiuni normale. Alege-i micuțului un pat de o persoană, cu o saltea moale și de calitate și lasă-l să decidă el cum va arăta. Dacă vrea un pat în formă de mașină de curse, fă-i pe plac. Până la urmă, el va trebui să doarmă în patul respectiv.

Dulapul

Încă un semn că bebelușul crește și devine un ”copil mare” este nevoia de dulap pentru hainele sale. Dacă până de curând o comodă era suficientă pentru toate hainele micuțului, pe măsură ce crește va avea nevoie de tot mai mult spațiu pentru obiectele vestimentare, așa că se impune achiziția unui dulap în toată puterea cuvântului. Dacă nu ai norocul să ai un dulap încastrat deja în camera copilului, nu-ți rămâne decât să cumperi un dulap care să încapă toate hainele copilului. Din nou, el ar trebui să aibă un cuvânt de spus în ceea ce privește dulapul sau, în cel mai rău caz, să-l lași să și-l decoreze așa cum îi place lui.

Biroul

Odată cu creșterea copilului, camerele de copii au nevoie de un birou, pentru teme și alte activități de studiu sau de creație, în etapa școlară. E adevărat că în primii ani nu va avea multe teme de făcut acasă, dar este important ca cel mic să aibă în camera sa un loc anume creat pentru activitățile care-i fac plăcere, precum pictatul, cititul sau lucrul manual. Un birou mic și un scaun de birou comod sunt alte două din necesitățile camerei de copii acum. Asortează la acestea și câteva rafturi pentru cărți și ai amenajat deja camera pentru copii așa cum se cuvine.

Trebuie să ții cont că toate aceste elemente trebuie să găzduiască nevoile crescânde ale copilului tău. Așadar, atunci când le schimbi, ai grijă să le alegi pe cele cu un spațiu cât mai generos, însă adaptat camerei în care vor “conviețui”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.