Cand sunt necesare tratamentele stomatologice de canal?

19
Publicitate

Cand sunt necesare tratamentele stomatologice de canal? 1

Printre cele mai frecvent intalnite proceduri in medicina dentara sunt tratamentele stomatologice de canal. Acestea mai sunt cunoscute si sub numele de tratamente de canal radicular sau endodontice. Scopul acestor proceduri stomatologice este de a trata infectiile sau deteriorarile severe ale pulpei dentare.

Publicitate

Pulpa dentara reprezinta tesutul moale din interiorul dintelui format din nervi si vase de sange. Tratamentele de canal sunt esentiale pentru a salva dintii naturali, care fara astfel de tratament ar trebui extrasi cand apare infectia. In continuare vom afla cand sunt necesare aceste proceduri de endodontie Alexandria.

Situatii cand sunt necesare tratamentele endodontice

O prima situatie in care este nevoie de tratamentul de canal este aceea in care pacientul se confrunta cu infectia pulpei dentare. Bacteriile pot patrunde la nivelul pulpei dentare prin intermediul unor carii adanci, fisuri sau fracturi dentare.

Rezultatul este o infectie care se poate extinde la radacina dintelui si chiar la osul înconjurator. Infectia netratata se poate transforma intr-un abces dentar, adica o acumulare de puroi la radacina dintelui. Abcesul dentar provoaca dureri intense, umflaturi si poate duce pana la afectarea starii generale de sanatate.

O a doua situatie care necesita un tratament endodontic este aceea in care vorbim despre carii care patrund pana la pulpa dentara. Tratamentul de canal are rolul de a indeparta tesutul infectat pentru a salva structura dentara ramasa. O carie netratata permite bacteriilor sa se raspandeasca si sa distruga mai mult din dinte si din osul din jur.

Procedurile dentare multiple reprezinta de asemenea o situatie in care pacientii pot avea nevoie de tratamentele endodontice. Dintii supusi mai multor proceduri dentare, asa cum sunt obturatiile sau coroanele multiple, pot sa fie mai fragili si susceptibili la infectii. Tratamentul de canal se poate dovedi foarte util in prevenirea infectiilor ulterioare.

In cele din urma amintim traumatismele dentare precum fracturi sau fisuri profunde care ajung la pulpa dentara. Leziunile pot expune pulpa dentara la bacterii si pot duce la inflamatii sau infectii, fapt pentru care un tratament de canal este absolut necesar.

Simptome care necesita proceduri de endodontie Alexandria

Situatiile anterior amintite sunt cele mai des intalnite in cazul pacientilor care au nevoie de un tratament de canal. Exista si anumite simptome sau manifestari care pot semnala nevoia unor astfel de proceduri stomatologice.

Durerea dentara persistenta sau intermitenta care nu dispare poate indica o problema a pulpei dentare. Sensibilitatea prelungita la caldura sau rece care persista mai mult de cateva secunde poate indica de asemenea deteriorarea pulpei dentare. Decolorarea dintelui poate sugera ca pulpa dentara este afectata si are nevoie de tratamente endodontice.

Tot un simptom este si aparitia de umflaturi gingivale sau manifestari precum sensibilitatea dintelui la atingere, acestea putand indica o infectie a pulpei dentare. Nu in ultimul rand umflarea intregii fete cauzata de infectiile severe la nivelul fetei sau al gatului poate necesita tratamentul de canal.

In masura in care te confrunti cu astfel de simptome si ai nevoie de proceduri de endodontie Alexandria, Modent Clinic poate fi alegerea potrivita pentru astfel de proceduri stomatologice. Mai multe informatii pot fi gasite pe modent.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.