De ce sunt necesare aceste analize hormoni?

146
Publicitate

Analizele hormonale sunt o parte importanta a diagnosticului si tratamentului multor probleme de sanatate, inclusiv tulburari endocrine, fertilitate si cancer. Aceste teste masoara nivelurile hormonilor din sange sau alte fluide corporale si ofera informatii valoroase medicilor in ceea ce priveste sanatatea pacientului.

Publicitate

In acest articol, vom discuta mai detaliat despre analize hormoni, ce sunt hormonii si de ce sunt importanti, cum se fac analizele hormonale, ce trebuie sa stiti inainte de a face o astfel de analiza si cum puteti interpreta rezultatele acestor teste.

Ce sunt hormonii si de ce sunt importanti?

Hormonii sunt substante chimice produse de glandele endocrine, care sunt distribuite in corp prin intermediul sangelui si care controleaza multe functii importante ale corpului. Acestea sunt responsabile de reglarea nivelului de zahar din sange, a metabolismului, a cresterii si dezvoltarii, a starii de spirit si a multor alte procese.

Hormonii sunt secretati in cantitati mici si sunt reglati de o serie de factori, inclusiv de feedback-ul hormonal, care ajuta la mentinerea unui echilibru adecvat in corp. Dezechilibrele hormonale pot avea efecte negative semnificative asupra sanatatii si pot duce la probleme precum diabetul, hipotiroidismul sau hipertiroidismul, infertilitatea si multe altele.

Cum se fac analizele hormonale?

Analizele hormonale sunt efectuate de obicei prin recoltarea unei probe de sange sau alte fluide corporale, cum ar fi urina sau saliva. Aceste probe sunt colectate de un asistent medical sau de un laborator specializat si apoi trimise pentru analiza intr-un laborator.

Pentru a asigura rezultate precise, este important sa respectati instructiunile medicului sau ale asistentului medical inainte de a face analiza. Acest lucru poate include instructiuni privind momentul zilei in care trebuie facuta analiza, precum si indicatii privind dieta sau medicamentele care trebuie evitate inainte de recoltarea probei.

Ce trebuie sa stiti inainte de a face o astfel de analiza?

Inainte de a face o analiza hormonala, este important sa discutati cu medicul dumneavoastra despre motivele pentru care este necesara analiza si despre ce anume ar trebui sa va asteptati in timpul si dupa test.

De asemenea, este important sa ii spuneti medicului dumneavoastra daca luati medicamente sau suplimente, deoarece acestea pot afecta rezultatele analizei. Unele medicamente si suplimente pot influenta nivelul de hormoni din sange si pot duce la rezultate inexacte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.