Caracteristici ale anvelopelor

557
Publicitate

Informatiile de mai jos identifică o serie de lucruri interesante și neobișnuite despre anvelope.

  1. Marcajele de pe lateralul anvelopei

Literele și numerele de pe anvelopă vă indică: cât de mare este anvelopa (Lățime), cât de mare este peretele anvelopei (Profilul), cât de repede se poate deplasa (viteza), ce greutate poate transporta (Indicele de încărcare) și diametrul jantei interioare (mărimea roții).

Publicitate
  1. Etichetarea anvelopelor

Începând cu 2012 toate anvelopele trebuie să fie etichetate cu parametri privind consumul de combustibil, aderența și nivelurile de zgomot.

  1. Grosimea benzii de rulare

Este foarte important să verificați în mod regulat adâncimea benzii de rulare a anvelopei. Este o cerință legală ca anvelopele să aibă o suprafață de rulare de cel puțin 1,6 mm. Orice anvelopa sub aceasta cifra are nevoie de înlocuire cât mai curând posibil. O modalitate utilă de a testa acest lucru este efectuarea testului cu moneda. Introduceți o moneda în banda de rulare, dacă puteți vedea banda din exterior, atunci anvelopa dvs. trebuie schimbată.

Caracteristici ale anvelopelor 1

  1. Presiunea în anvelope

Este vital să cunoașteți presiunea corectă a pneurilor vehiculul dvs. Asigurați-vă că verificați manualul vehiculului pentru a găsi presiunea corectă a pneurilor. Acest lucru vă prelungește viața anvelopelor, reduce riscul accidentelor și evită cheltuielile inutile.

  1. Codul DOT

Codul  DOT se găsește pe circumferința anvelopei. Codul este un număr de patru cifre care semnifică momentul când anvelopa de vara, iarna sau allseason  a fost construită. Primele două numere indică săptămâna de producție, în timp ce ultimele două numere indică anul.

  1. Anvelopele cele mai scumpe din lume

Cele mai scumpe anvelope din lume au costat 600.000 de dolari. Aceste anvelope sunt încrustate cu diamante și aur de 24 de carate.

  1. Sisteme de monitorizare a presiunii în pneuri

Sistemele de monitorizare a presiunii în pneuri (TPMS) monitorizează constant presiunea în anvelope a tuturor celor patru pneuri. Șoferul este avertizat dacă există vreo schimbare în această presiune sau temperatură.

  1. Anvelope de iarnă

Anvelopele de iarnă lucrează la capacitatea optima la temperaturi constant sub 7 ° C. Acestea conțin cauciuc natural și sunt mai puțin afectate de condițiile de îngheț sau de zăpadă. Pneurile de iarna contin, de asemenea, nivele de aderenta extrem de ridicate in conditii de iarna, imbunatatind siguranta masinii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.