Factori de care trebuie sa tinem cont atunci cand foram un put

226

Există numeroase moduri de construire a puțurilor private, însă toate puțurile sigure au un lucru în comun – ele trebuie construite pentru a introduce și livra apă potabila.

Găurile de foraj sau puțul sunt căptușite cu o conductă solidă care etanșează contaminanții și stabilizează gaura care ajunge până la apă. Căptușeala din gaură este denumită carcasă.

Capul de sondă este vârful fântânii, partea pe care o puteți vedea la suprafață. În anumite zone, de exemplu, dispozitivul de foraj trebuie să lase cel puțin douăsprezece centimetri de carcasă deasupra liniei de sol, care este acoperită, apoi stabilizată cu o placă de beton care se extinde cu cel puțin 60 centimetri pe toate laturile carcasei.

Proprietarii de case cu alimentare din puțuri de apă forate  in mod privat, sunt încurajați să testeze periodic calitatea apei din puțurile lor. Izvoarele private trebuie să fie amplasate departe de rezervoarele septice și de gurile de canalizare. Orasul sau județul dvs. ar putea cere ca un excavator cu licență să sape corespunzator.

Vizitați departamentul de sănătate local dacă nu sunteți sigur dacă este reglementată construcția în zona dvs. Chiar dacă rezervoarele septice și fântânile nu sunt controlate de acel birou, personalul departamentului de sănătate vă poate trimite de obicei la persoanele care lucrează în acest domeniu. Indiferent de tipul de fântână pe care îl aveți, trebuie să fie suficient de adânc pentru ca apa să provină dintr-un acvifer, un strat de sol saturat sau de piatră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.