Care sunt defectiunile care pot aparea in cazul pompelor de suprafata?

410
Publicitate

Care sunt defectiunile care pot aparea in cazul pompelor de suprafata? 1

In situatiile in care apa pentru gospodarie sau pentru diferite amplasamente nu poate fi furnizata de reteaua centralizata de alimentare cu apa, este nevoie de gasirea unor alte solutii. Una dintre variante o reprezinta pompele de apa de suprafata.

Publicitate

Aceste echipamente sunt montate si amplasate la suprafata, de unde preiau apa dintr-un rezervor sau bazin si o pompeaza inspre punctul de consum. La fel ca in cazul oricarui echipament, si in cazul acestor pompe de suprafata se pot ivi anumite defectiuni. In ceea ce urmeaza vei putea gasi care sunt principalele defectiuni cu care te poti confrunta in cazul pompelor de apa de suprafata si care ar fi solutiile de luat in astfel de cazuri.

Motorul pompei nu porneste

O astfel de situatie poate avea drept cauze activarea protectiei termice prin prisma supraincalzirii motorului, conectarea gresita a cablului electric, defectiunea cablului electric, o tensiune scazuta a sursei de alimentare sau o defectiune a motorului.

In cazul supraincalzirii motorului este nevoie sa astepti pana acesta se va raci, iar in cazul in care defectiunea se datoreaza unui cablu electric defect sau conectat gresit se va inlocui cablul respectiv sau se va conecta corect cablul pompei de apa. Pentru o sursa de alimentare cu tensiune scazuta este nevoie de verificarea tensiunii, iar daca motorul pompei este defect, se va proceda la repararea acestuia sau inlocuirea lui.

Motorul pompei functioneaza fara pomparea apei

Daca te intalnesti cu o astfel de situatie, atunci este foarte posibil sa fie identificate urmatoarele cauze: scaderea nivelului apei astfel incat pompa sa nu poata aspira apa din put; defectiuni la supapa de sens de aspiratie; patrunderea aerului in conducta de aspiratie sau in interiorul pompei prin intermediul garniturilor mecanice.

In astfel de cazuri este indicat sa verifici nivelul apei din sursa de alimentare, sa se procedeze la curatarea supapei de aspiratie si la verificarea imbinarilor, iar daca aerul a intrat in conducta sau in pompa este nevoie de amorsarea pompei de suprafata sau de inlocuirea garniturilor mecanice.

Activarea frecventa a rezistentei termice a motorului

Astfel de probleme in functionarea acelor pompe de apa de suprafata pot avea drept cauze valori prea scazute sau prea ridicate ale tensiunii de alimentare, contactul direct al rotorului pompei cu o alta componenta a pompei sau situatia in care circuitul electric este dechis la nivel de condensator. In astfel de situatii se recomanda verificarea tensiunii la nivelul retelei electrice, remedierea defectiunii la rotor sau inlocuirea condensatorului.

Pentru a te asigura de faptul ca inca din prima zi pompa de apa de suprafata este montata corect, poti avea in vedere sa apelezi la o firma specializata in astfel de echipamente. O astfel de firma pune la dispozitie inclusiv servicii de mentenanta pentru pompele de apa curata si pompe apa murdara. Acest lucru asigura o prelungire a duratei de viata a pompelor de apa, dar si costuri mai mici cu eventualele reparatii.

www.hidropompe.ro este locul potrivit unde poti gasi mai multe informatii cu privire la astfel de servicii, dar si pentru achizitiona o pompa de apa de suprafata sau o pompa submersibila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.