Care sunt materialele de baza pentru a construi o casa?

107

Elementele de baza care sunt utilizate in constructia unei case sunt fierul, cimentul, nisipul, aditivii sau accelerantii, caramizile sau blocurile de beton, cablurile pentru instalatii electrice si tevile, atat pentru apa potabila, cat si pentru apele uzate.

Specialistii adauga ca, in prezent, o casa simpla la oras, din beton, cu un singur etaj, are un pret destul de ridicat daca stam sa analizam si cresterea pretului materialelor. Evident, o casa la oras va costa mai mult decat una la tara si asta datorita terenurilor, care au un pret diferit.

Acest lucru se datoreaza faptului ca casele din orase au beneficii suplimentare, cum ar fi accesul la facilitati, zonele de parcare verde si alte lucruri.

Cat trebuie sa cheltuiesc pentru permise?

Conform calculului profesionistului, unele aprobari pot costa destul de mult, iar depinzand de zona in care se va construi viitoarea casa, imobil.

Entitatile carora trebuie sa li se solicite autorizatii sunt Municipalitatea, Compania de Apa Potabila si Canalizare, Departamentul de Pompieri si asociatiile profesionale ale arhitectilor, inginerilor constructori si inginerilor electricieni si electronici.

Primul lucru pe care o persoana ar trebui sa-l faca inainte de a construi este sa solicite autorizatii pentru a nu avea inconveniente ulterioare, spun specialistii in domeniu. A lua aprobarile inainte este un lucru nu doar necesar ci promordial. Exista cazuri cand aceste aprobari intarzie sa apara si asta inseamna ca, se va astepta cu ridicarea noului imobil. Este ilegal sa ridici o cladire, fara niste aprobari si permise luate in prealabil.

RECOMANDARILE EXPERTULUI PENTRU A CONSTRUI O CASA

  • Inainte de a construi alege o zona ideala pentru ea.
  • Mergi la profesionistii municipali pentru a va sfatui cu privire la zonele care nu sunt expuse riscului pentru constructia dvs.
  • Nu faceti rabat de la materialele de buna calitate sau structura, altfel cheltuiala pe care o economisiti la inceput va fi mai tarziu daunatoare pentru casa dvs.
  • Consultati municipalitatea cu privire la nivelul la care ar trebui sa va construiti casa si rugati-i sa explice despre linia fabricii si retragerea permisa in zona in care este planificata sa fie construita casa.

Ce materiale sunt folosite?

Beton: Este materialul care se formeaza prin amestecare: Ciment, nisip si pietris. Este probabil materialul cu o ordine mai mare de importanta, deoarece, in conformitate cu proiectarea constructiei, va fi responsabil pentru sustinerea celei mai mari parti a greutatii structurii.

Si, in cele din urma, puteti completa lista materialelor (si caracteristicile acestora) care sunt obtinute direct cu un distribuitor sau producator, cum ar fi: Bloc (tipuri si rezistente), bare de fier (grad si caracteristici), nisip si pietris (dimensiuni si calitate), lemn (tipuri si masuri), tabla (tip, calibru si masuri), tevi (in functie de tip, diametru si utilizare), elemente cum ar fi unghiile, sarma de acostare, adezivi si produse de finisare, cum ar fi podele, faianta- gresie-parchet, usi si ferestre. Vezi aici materiale constructii pentru casa ta la preturi imbatabile: teava patrata.

Cum erau materialele de constructii in trecut?

Primul loc in care caramizile au fost folosite ca material de constructie a fost in Mesopotamia, in mileniul II i.Hr. De atunci, materialele de constructie si caracteristicile lor au evoluat rapid. Piatra lucrata a inceput sa fie folosita in tandem cu grinzile metalice si capse.

Tehnicile de constructie din ce in ce mai avansate au facut posibila construirea de orase uimitoare si temple magnifice in Grecia Antica. Asocierea noilor tehnologii cu materiale de constructie clasice, vile impunatoare si agora a oferit un model pentru arhitectura europeana si, mai precis, mediteraneana.

Romanii au mers lucrurile cu un pas mai departe, introducand un nou material de constructie esential – betonul – care a facut posibile progrese arhitecturale majore. Odata cu introducerea betonului, romanii au pus caramizile in centrul artei zidariei; piatra nu mai era folosita ca material de constructie, ci ca placare.

Caramizile au suferit propria lor evolutie de-a lungul secolelor, de la caramizile brute din secolul I i.Hr. Pana la utilizarea pe scara larga a caramizilor coapte sub domnia lui Tiberiu. Lemnul era inca folosit, in special ca material principal pentru construirea etajelor superioare ale insulae, cladiri care aveau patru sau cinci etaje inaltime.

Dupa cum stim, in Evul Mediu piatra a devenit din nou principalul material de constructie pentru cele mai importante cladiri, biserici si castele. In aceasta perioada s-a introdus si sticla, un material nou care, de atunci, va avea o importanta cheie pentru cladiri. Absorbtia sticlei a fost accelerata de expansiunea Republicii Venetia.

Renasterea a anuntat o alta schimbare, deoarece caramida s-a intors pentru a arunca piatra. Caramida a ramas materialul de constructie de necontestat timp de multe secole, ducand la lucrari unice si cu adevarat ingenioase, cum ar fi cupola Catedralei din Florenta.

In timpul Renasterii, tencuiala a devenit utilizata pe scara larga, atat ca element arhitectural cu scop de protectie, de lipire, cat si ca decor estetic pentru cladiri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.