Care sunt seturile de analize pentru biochimie recomandate pentru copii?

64
Publicitatelibris.ro

Pregatirea unui copil pentru efectuarea unor analize pentru biochimie poate fi o provocare mare pentru parinti. Acestia vor avea nevoie de metode de convingere care sa ii faca pe copii sa coopereze in cabinet. Atat parintii, cat si cadrele medicale trebuie sa fie vigilenti si sa aiba in vedere pregatirea celor mici intr-un mod cat mai simplu pentru ca acestia sa nu se sperie. Afla mai multe despre acest subiect din articolul urmator!

Publicitateperfect-tour.eu

Cum pregatim un copil pentru efectuarea unor analize pentru biochimie?

La fel ca si in cazul adultilor, si in cazul copiiilor atunci cand fac niste analize pentru biochimie, este interzis ca acestia sa manance timp de 24 de ore inainte de a se recolta probele. Daca mancarea este prea grasa, rezultatele pot fi modificate. De asemenea, consumul de lichide nu este recomandat. Efectuarea activitatilor si a miscarii in exces nu trebuie efectuata, intrucat poate influenta in mod serios rezultatele finale.
analize biochimie
Din lista lunga de analize pentru biochimie care se pot realiza in centrele de recoltare SYNLAB, exista o serie lunga de investigatii recomandate celor mici. Astfel, hemoleucograma alaturi de nivelul de hemoglobina, trombocite si leucocite, toate sunt examinari indicate pentru cei miic. Acestea vor oferi informatii utile despre starea de sanatate a celui mic, dar si despre unele infectii bacteriene, in special cele streptococice.

De ce confortul este important pentru cei mici?

Efectuarea acestor investigatii au ca scop aflare nivelului de calciu, magneziu, vitamina D si zinc din organismul celor mici. Totusi, in cazul copiiilor obezi, cadrele medicale recomanda si efectuarea seturilor de investigatii pentru colesterol (total, LDL, HDL) si trigliceridele.

De asemenea, in cadrul laboratoarelor SYNLAB se mai pot efectua si urmatoarele:

  • Proteina C reactiva
  • Glicemia
  • TGO/ASAT
  • TGP/ALAT
  • Creatinina
  • Examen sumar de urina
  • Examen coproparazitologic

Este extrrem de important sa vorbiti cu medicul specialist inainte de a efectua invetsigatiile celui mic. Acesta va va indica care sunt analizele recomandate si care nu, mai ales ca stim cu totii cat de mult de pot speria acestia. Iar la fel de importanta este si cooperarea dintre copil, parinti si medic. In cadrul centrelor de recoltare SYNLAB, echipa pune accent pe empatie si colaborare! Te asteptam in oricare centru pentru efectuarea testelor necesare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.