Electromiografia (EMG) in diagnosticarea afectiunilor sistemului nervos periferic

82
Publicitate

Electromiografia (EMG) in diagnosticarea afectiunilor sistemului nervos periferic 1

Afectiunile medicale care pot sa se faca resimtite la nivelul nervilor si al muschilor, pot provoca  dificultati majore pentru pacienti. Exista o paleta variata de astfel de dificultati si manifestari care pot impacta viata persoanelor care se confrunta cu un diagnostic la nivel neurologic sau neuro-muscular. Examinarea de specialitate si diagnosticarea precisa a afectiunilor musculare si ale sistemului nervos au o importanta semnificativa.

Publicitate

Exista mai multe proceduri pe care specialistii in neurologie le pot aplica cu scopul de a obtine un diagnostic cat mai precis pentru diferite afectiuni neuro-musculare sau ale sistemului nervos periferic. Procedura de electromiografie (EMG) este o abordare moderna si considerata foarte eficienta de specialisti pentru precizia in investigarea si diagnosticarea anumitor afectiuni neuro-musculare.

Electromiografia si care este specificul acestei proceduri

Electromiografia (EMG) este utilizata pentru a se evalua starea si functionarea optima a musculaturii si a nervilor. Avem in vedere acea procedura foarte eficienta in diagnosticarea diverselor de afectiuni care pot impacta sistemul nervos periferic si sistemul muscular.

In cele mai multe cazuri, aceasta procedura este optiunea medicilor specialisti pentru a completa examenul clinic efectuat in evaluarile medicale. Electromiografia evalueaza diagnosticul de la care porneste medicul neurolog in investigarea unor simptome sau manifestari care sunt adesea asociate cu afectiunile neuro-musculare.

Electromiografia (EMG) se efectueaza doar sub indrumarea unui medic specializat in aceasta procedura medicala. Pacientii care primesc recomandarea de a urma aceasta procedura trebuie sa stie ca ea poate fi realizata inclusiv in sistem ambulatoriu, fara a fi necesara internarea pacientului.

Simptome si manifestari cand se recomanda electromiografia

Electromiografia este acea procedura medicala recomandata de catre un medic neurolog pentru pacientii care intampina anumite simptome care se resimt la nivel muscular si care pot avea drept cauza afectarea nervilor care actioneaza asupra muschilor. Printre cele mai frecvente simptome regasim amortelile, senzatia de arsura, furnicaturile, slabiciunea musculara si racirea zonelor la nivel de membre inferioare.

In cadrul acestei proceduri se face evaluarea  muschilor si a nervilor periferici care comunica cu muschii. Afectiunile neuro-musculare care pot fi evaluate sau diagnosticate prin procedura de electromiografie (EMG) includ distonia musculara, neuropatia nervului facial, sindromul de canal carpian, poliomelita, miastenia gravis, scleroza laterala amiotrofica sau botulismul.

Pentru a obtine rezultatele care sa ofere medicului informatii in evaluarea pacientului, fibrele musculare sunt supuse la stimuli electrici cu intensitate redusa pe un traseu stabilit in vederea evaluarii nervului examinat. In acest sens sunt utilizati ace de tip electrozi de suprafata. Tot ceea ce poate resimti pacientul este un usor disconfort local la nivelul pielii.

Pacientii care primesc recomandarea de a urma aceasta procedura de EMG trebuie sa stie ca riscurile de efecte adverse sunt minime. Un pacient se poate confrunta cel mult cu vanatai care se retrag in primele zile, usoare sangereri locale si, extrem de rar, infectii la nivel local. In majoritatea cazurilor aceste efecte adverse nu sunt prezente in efectuarea procedurii de electromiografie (EMG).

Pentru a urma o astfel de procedura, poti sa apelezi la centrul medical Pro Memoria. Detalii suplimentare privind serviciile oferite pot fi gasite pe promemoria.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.