Cât de pregătiți sunt consumatorii să facă economii?

137
Publicitate

Cumpărăturile și shoppingul se numără printre activitățile preferate ale consumatorilor, mai ales când acestea se achită ușor și rapid. Am povestit mult despre modurile în care poți să plătești la un mPOS, despre cum plățile contactless sunt mai des folosite de consumatorul modern decât plățile cu bani cash, dar ce putem spune despre banii pe care îi strângem? 

Perioada pandemică a zdruncinat economia globală, iar în momentul de față există crize economice în mai multe țări, resimțite cel mai tare prin creșterea inflației.  Subiectele menționate sunt apăsătoare pentru majoritatea oamenilor din societatea modernă a căror stil de viață devine tot mai greu de menținut, pentru că și nevoile omului modern s-au schimbat și sunt mai complexe. 

Publicitate

Au fost dezvoltate tot mai multe dispozitive sau modalități prin care să cheltui banii, dar în ultima vreme populația are nevoie și de metode prin care să îi strângă. 

Responsabilitatea financiară în România

Responsabilitatea financiară nu se referă doar la modul în care oamenii își cheltuie banii, ci și la modul în care ei reușesc să îi economisească. Conform unui studiu recent, făcut la jumătatea anului 2022, mai mult de 6 din 10 români spun că nu au reușit deloc să își facă economii. Studiul a fost făcut chiar înainte de începerea creșterii inflației. Totuși, românii care și-au început deja să pună bani de-o parte, în proporție de 77,6%, nu au reușit să strângă sume mai mari de 10.000 de euro în fondurile lor de economii.

Dacă vorbim despre economii lunare, 52,8% dintre respondenți afirmă că nu reușesc să pună bani deoparte deloc cu o frecvență lunară. În schimb, majoritatea celor care reușesc să pună bani deoparte se situează cu sume sub 300 de lei pe lună. Pe măsură ce suma economisită este mai mare, procentajul răspunsurilor scade.  

De ce este important să ai economii strânse?

Motivele principale pentru care oamenii ar trebui să aibă economii strânse este siguranța și stabilitatea. Un fond de economii creează stabilitatea financiară indiferent de locul de muncă sau de ce se poate întâmpla cu acesta. În vremuri atât de imprevizibile ca cele pe care le trăim în ultimii ani.

În vremuri imprevizibile cum sunt cele pe care le trăim în ultimii ani, economiile devin tot mai importante pentru asigurarea unui trai decent, evitarea unor probleme tragice. Confortul psihic este un alt punct important, să nu fii constant stresat și îngrijorat pentru traiul tău. 

Pentru că vorbim de economisirea banilor, nu rata reducerea MonePOS care îți oferă acum un preț mpos și mai avantajos ca până acum. Fa o investiție economă și ia-ți soluția ideală pentru încasări digitale!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.