Ce presupune un job în securitatea cibernetică și de ce e important acest domeniu

403
Publicitate

Atacurile cibernetice sunt tot mai frecvente în zilele noastre, având o rată de creștere de 400% de la un an la altul conform multiplelor studii publicate. Ca urmare, companiile au luat inițiativă, investind tot mai mult în zona de securitate. Datorită cererii mari de pe piață companiile cu expertiză în soluții de software development oferă servicii de it outsourcing menite să vină în întâmpinarea nevoilor business-urilor, acestea fiind supuse unei continue sistematizări și digitalizări.

Publicitate

Riscurile la care se supun companiile au devenit tot mai mari, de aceea securizarea datelor a a devenit un subiect de interes în rândul antreprenorilor. Specialiștii în software development sunt tot mai căutați datorită sistematizării și digitalizării care e în continuă expansiune. Aceștia pot interveni cu succes asupra eventualelor situații amenințătoare precum pierderea sau furtul datelor, protejând siguranța organizației.

Ce presupune securitatea cibernetică?

Securitatea cibernetică se referă la toate activitățile necesare a fi întreprinse de departamentele de software development pentru protejarea rețelelor și a sistemelor informatice, a utilizatorilor și a altor persoane care ar putea fi afectate de amenințări cibernetice.

Securitatea cibernetică este un domeniu de actualitate pe piața muncii. Datorită cererii ridicate, numărul specialiștilor de software development este în continuă creștere. Activitatea în acest domeniu constă în  prevenirea și totodată detectarea posibilelor atacurilor cibernetice. Acestea pot fi provocate din cauza unor erori sau pot avea chiar un caracter intenționat. 

Daunele provocate de aceste atacuri variază de la caz la caz. De la cele minore, ușor de soluționat de către specialiști, până la daune majore, care pot avea implicații asupra reputației și imaginii unei companii. Drept urmare companiile au nevoie de experți în securitate cibernetică care să prevină sau să gestioneze situațiile amenințătoare care pot apărea.

Calitățile și calificările necesare pentru un job în securitate cibernetică

Pe lângă experiența care reprezintă un atu pentru un viitor specialist, companiile pun accent și pe studiile superioare pe care candidații ar fi necesar să le dețină. Astfel că, cei care vor să activeze în domeniul securității cibernetice, inevitabil trebuie să dețină studii in domenii precum robotică, cibernetică sau telecomunicații. 

De asemenea o cerință necesară constă în cunoașterea sistemelor de operare precum Windows, iOS și Linux. Administrarea și cunoașterea mai multor sisteme de operare reprezintă un avantaj, deoarece pot fi identificate cu ușurință vulnerabilitățile particulare ale fiecărui sistem și totodată și modul prin care ar putea fi protejate acestea. 

Un alt aspect de punctat când vine vorba de o carieră în securitate cibernetică, sunt cunoștințele de bază în programare care îi sunt necesare unui viitor specialist. Pe de altă parte sunt necesare a fi înțelese și obiectivele de business ale unei companii, pentru ca aceasta să fie protejată de un potențial pericol.

Una dintre companiile de software development care oferă servicii de it outsourcing și implicit de securitate cibernetică este AROBS Transilvania Software. Pe lângă serviciile pe care le oferă, aceasta organizează programe de internship, menite să îi ajute pe cei care își doresc o carieră în software development, 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.