Cinci motive pentru a consuma carne de pui

0
0

Cinci motive pentru a consuma carne de pui 3

Putine alimente sunt la fel de versatile si sanatoase precum carnea de pui. Aceasta poate fi gatita intr-un numar infinit de moduri si este potrivita in orice moment al anului.

Dar calitatile carnii de pui nu sunt doar culinare. Aceasta carne este si una dintre cele mai sanatoase, asa ca nu trebuie sa lipseasca din nicio dieta. Singura conditie este sa va asigurati ca cumparati carne de pui de cea mai buna calitate, pui hraniti cu furaje proprii si crescuti intr-un mediu atent monitorizat, asa cum sunt cei de la Carmistin.

Iata cateva dintre principalele calitati ale carnii de pui:

1.Putine grasimi

Carnea de pui este o carne slaba care contine putina grasime. De altfel, grasimea este concentrata in locuri usor de identificat. Pielea este tesutul in care se acumuleaza cel mai mult grasimea. La polul opus, pulpele si pieptul de pui sunt zonele cu cele mai putine lipide; in pieptul de pui se gasesc doar 60 de miligrame de grasime la 1 gram de carne.

In plus, carnea de pui contine mai putine grasimi saturate decat carnea rosie si majoritatea acestora sunt concentrate, din nou, in piele. Prin urmare, este recomandabil sa eliminati pielea daca doriti sa evitati consumul de grasimi saturate.

Prin urmare, carnea de pui este un aliat excelent pentru dietele care necesita un continut scazut de grasimi.

2.Contine proteine si aminoacizi

Cu 20 de grame de proteine ​​la 100 de grame de carne, carnea de pui este remarcabila si perfecta pentru copii, ajutandu-i sa se dezvolte si sa castige masa musculara.

In plus, contine o medie de 40% de aminoacizi esentiali (pe care organismul nostru nu-i sintetizeaza si de care are nevoie), cum ar fi triptofanul, esential pentru reglarea nivelurilor de serotonina din creier.

3.Bogata in minerale, vitamine si colesterol bun

Vitamine precum A, B6, B12, niacina, tiamina sau rivoflabina sau minerale precum fier, zinc, magneziu, potasiu sau fosfor sunt prezente in aceasta carne delicioasa. De asemenea, carnea de pui este saraca in sodiu, deci poate fi consumata de cei care sufera de hipertensiune.

De parca acest lucru nu ar fi fost suficient, continutul de colesterol este scazut (cu exceptia pielii), mai mic decat in ​​cazul altor tipuri de carne.

4.Foarte usor de digerat

Carnea de pui este foarte usor de digerat, fiind in acelasi timp unul dintre cele mai gustoase alimente. Acest lucru se datoreaza, in principal, faptului ca nu contine atatea purine ca alte carnuri.

Prin urmare, este recomandat persoanelor cu afectiuni gastrice, convalescente sau bebelusi.

5.Este delicioasa

Pe langa faptul ca este foarte sanatoasa datorita proprietatilor sale, carnea de pui se remarca in universul culinar prin aroma, versatilitatea si textura sa. Exista nenumarate retete si moduri de a prepara carnea de pui: prajit, fript … toate delicioase si foarte sanatoase in esenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.