Pot fi chipsurile compatibile cu o viata sanatoasa? Surprinzător, da!

362
Publicitate

Prezentate timp de multă vreme ca dușmanii cei mai mari ai oricărei încercări de a duce o viață sănătoasă, chipsurile consumate moderat își pierd, încet-încet, statutul de produse interzise. Mai mult, încep să apară studii care vorbesc chiar și de beneficii ale acestora.

 

Publicitate

În mod normal scoase din orice context al unui plan de alimentație sănătoasă, chipsurile pot avea și avantaje pentru sănătate. Un studiu realizat de Universitatea din Toronto arată că consumul de chipsuri îmbunătățește absorbția de proteine. A fost realizat pe 20 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 13 ani cărora li s-a dat să consume o bucată de carne înainte de chipsuri. Rezultatele au demonstrat că acestea au capacitate de a reține mai bine nutrienții decât orezul sau pastele.

 

E adevărat, cartofii prăjiți, fie și sub formă de chipsuri, nu sunt alimentul cel mai dietetic cu putință, dar consumul moderat al acestora poate da rezultate pozitive. Bineînțeles, nu vorbim de consumul unei pungi dimineața, a uneia la amiază și a uneia seara. Dar ca aliment complementar în orice dietă, poate reduce frustrarea.

 

Oamenii de știință au descoperit că mai bine de jumătate dintre cei care încep să țină regim, abandonează după doar o lună, din cauza monotoniei alimentare și frustrării. Menținerea motivației este importantă în perioada de restricții, iar aici intrau în scenă chipsurile. Este o metodă bună de a-ți oferi câte un „capriciu”, moderat, pentru a rezista mai bine restricțiilor dietei.

Specialiștii recomandă consumul de chipsuri în varianta light, totuși, mai ales dacă știi că ești genul care nu se poate opri până nu consumă întreaga pungă, odată desfăcută. O pungă mică de chipsuri (45 de grame) are în jur de 228 de kcal. Cam cât două filete de vită la grătar. Dacă ne îndreptăm atenția spre chipsuri lights, acestea au cu 30% mai puține calorii. Secretul e să analizezi mereu eticheta tuturor alimentelor pe care le cumperi, pentru a vedea conținutul caloric.

Pot fi chipsurile compatibile cu o viata sanatoasa? Surprinzător, da! 1

Tot mai multe chipsuri se „marketează” în prezent ca fiind făcute „la cuptor”. Ceea ce e bine, pentru că acestea sunt cele mai sănătoase. Chipsurile făcute în baie de ulei absorb multă grăsime în timpul procesului. Și cu cât sunt mai fine feliile de chipsuri, cu atât mai mare gradul de absorbție. De aceea, chipsurile la cuptor, gătite în aer cald, nu în ulei fierbinte, nu au această problemă. Deci mai puține calorii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.