Consultanta Legea NIS | Cerinte de securitate cibernetica

298
Publicitate

Ce trebuie sa stii despre consultanta legea NIS

Asigurarea securitatii cibernetice trebuie sa fie preocuparea primordiala a tuturor actorilor implicati, atat la nivel institutional, unde se concentreaza responsabilitatea dezvoltarii si implementarii unei politici de securitate consistente in acest domeniu, la nivelul entitatilor private interesate sa-si protejeze propria securitate.

Publicitate

Afla mai multe apeland la consultanta Legea NIS!

Ce scop are aceasta lege – mai multe despre consultanta legea NIS

Legea nr. 362/2018, care a intrat in vigoare la 12 ianuarie 2019 privind asigurarea unui nivel comun ridicat de securitate pentru retele si sistemele informationale, transforma complet Directiva UE 1148/2016 a Parlamentului European si a Consiliului privind masurile de securitate la nivel inalt. Securitatea retelelor si a sistemului informational al Uniunii.

Scopul legii este crearea unui „climat” de cooperare nationala si europeana, cu autoritatile competente din Romania responsabile cu gestionarea securitatii retelelor si sistemelor informationale, organizatii care presteaza servicii considerate „esentiale” de catre legiuitor, precum si institutii europene competente. Apleaza la consultanta LEGEA NIS de la Training Professionals!

Traduceti directivele NIS in legislatia nationala

In Romania, conversia Directivei INS a avut loc in 2018 in baza Legii nr. 20. 362/2018 asigura securitate generala ridicata a retelelor si sistemelor de calculatoare. Actul normativ a intrat in vigoare la 12 ianuarie 2019, dar pana in iulie 2020, guvernul a emis OUG nr. 119 pentru modificarea si completarea nr. 362/2018, a carei implementare a fost ingreunata de un vid legislativ.
consultanta legea nis
Cu toate acestea, exista acum reguli tehnice pentru cerintele minime de securitate pentru retelele si sistemele informatice ale operatorilor de servicii esentiale.

Cui se adreseaza

Impactul legii se adreseaza in principal companiilor si agentiilor guvernamentale care colecteaza/prelucreaza date cu caracter personal, astfel incat la eveniment sunt asteptate sa participe urmatoarele persoane: reprezentanti ai sectorului financiar: banci, institutii de credit, burse, energie electrica, apa si gaze, furnizori, industria sanatatii: institutii medicale (inclusiv spitale si clinici private), furnizori de telecomunicatii si servicii, transportatori aerieni, transport maritim, cai ferate, platforme de comert electronic, procesatori de plati online, servicii de cloud computing, magazine de aplicatii online.

Mai multe informatii despre lege si serviciul de consultanta pe site-ul celor de la Training Professionals!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.