Credit cu dobândă fixă sau credit cu dobândă variabilă?

395
Publicitate

Este prima întrebare care le vine în minte românilor, indiferent că sunt persoane fizice sau juridice, când iau hotărârea de a aplica pentru un împrumut. Odată cu fluctuațiile și majorările ROBOR, clienții băncilor și instituțiilor financiare au început să fie mai calculați și mai atenți la dobânzile creditelor.

Credit cu dobândă fixă sau credit cu dobândă variabilă? Diferențe, avantaje, dezavantaje

Publicitate

Înainte de a lua o decizie, trebuie să luăm în calcul avantajele și dezavantajele fiecărui tip de dobânzi.
Astfel, o dobândă fixă va îngheța costurile împrumutului și vei plăti aceeași rată lunară, pe tot parcursul duratei de creditare. Acest lucru te va ajuta să îți planifici eficient bugetul, fără a avea surprize. Dezavantajul pe care îl aduce o dobândă fixă este faptul că ea poate fi mai mare decât una variabilă, suma plătită lunar pentru rambursarea împrumutului fiind și ea mai mare. Totodată, suplimentar dobânzii, creditele cu dobândă fixă includ și un comision de rambursare anticipată de până la 1%.

Totuși, dobânda fixă este recomandată pentru creditele luate pe perioade îndelungate de timp, sau pentru linii de credit – în cazul antreprenorilor. Astfel, clienții sunt feriți de fluctuațiile pieții.

Află mai multe din acest articol despre credit cu dobândă fixă sau credit cu dobândă variabilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.