Cum creste spiritual un nou crestin?

325

Mulți trec prin viață fără a avea un set de reguli spirituale după care să se orienteze. Cele morale nu sunt suficiente, după cum vor să se convingă mulți. Sunt necesare desigur, însă contează foarte mult și deschiderea spre spiritual, investiția pe care fiecare o face în această direcție.

Unii primesc încredințarea creștină abia la o vârstă înaintată. Motivul e fie că nu a existat interes în acest sens, fie că abia acum e momentul în care au început să apară întrebările ce vizează sufletul. Cert este un lucru și anume că oricine poate trăi nepăsător, însă câți pot și trece în veșnicie la fel? Trezirea sufletească este o etapă de preferat a nu fi sărită. Pe pământ aceasta induce liniștea, pacea interioară, un trai mai liniștit, împlinit pe această parte.

Cum poate însă un nou creștin să se aprofundeze pe calea credinței, să devină mai cunoscător al religiei sale, al Cuvântului Sfânt? Despre Biblie știu toți că este numită Cartea Vieții și că este cea mai răspândită din lume. De ce este așa însă, care este motivul pentru care se numește așa câți cunosc oare? Se spune că Scripturile sunt atât de simple încât le-ar putea înțelege și un copil, dar totuși atât de complexe că nici un mare învățat nu ar putea să le deslușească înțelesul. Este totuși cartea lăsată pe pământ creștinilor, ca un ghid în mersul fiecăruia spre neființă. Până a ajunge la un nivel de cunoaștere destul de avansat, un ajutor în înțelegerea Bibiliei este binevenit.

În acest sens Librăria Maranatha pune la dispoziția publicului interesat cărți de studii biblice. Ce cuprind acestea? Sunt recomandate a fi citite? Oricine poate avea întrebări vizavi de ele.

Cărțile de studii biblice – ajutor în desăvârșirea statutului de creștin

Dintotdeauna tot ce a venit ca ajutor în a aprofunda învățăturile biblice a fost binevenit. Mai ales cărțile de studii biblice reprezintă resurse însemnate pentru creștinii ce doresc să devină mai buni cunoscători ai Scripturilor.

Pentru că vorbim despre o complexitate însemnată a cărților cuprinse de Biblie, de ce nu, iată că acestea sunt o recomandare pentru a le pătrunde în înțeles. Mesajul bibilic în general este doar unul. Nu toți au însă capacitatea de a desluși așa cum se prezintă tainele ce le cuprinde această Carte Sfântă. Mulți au tentația de a înțelege ceea ce convine situațiilor lor, atunci când este cazul. Asta ar însemna o citire nepotrivită a Sfântului Cuvânt, ceea ce nu este după cum ar trebui să se manifeste un adevărat creștin.

Este nevoie de o credință sinceră și o privire curată, o minte limpede și o deschidere pe măsură pentru a cuprinde mesajul real, așa cum este acesta înfățișat în pasajele biblice. Odată conștientizate aceste aspecte, citirea va fi mai ușoară, dar va presupune desigur o meditație îndelungată în continuare. Rămân o recomandare studiile bibilice în orice vreme, acestea păstrându-și statutul de ajutor indispensabil pentru creștini.

Cei care manfestă interes vizavi de astfel de resurse creștine și doresc să achiziționeze cărți de acest fel găsesc opțiuni numeroase în funcție de subiectul de interes și în librăria online www.librariamaranatha.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.