Motive pentru care ar trebui sa cumperi piese de schimb originale pentru masina ta

13

Timpul de utilizare, manipularea gresita sau un accident ne pot forta sa cautam o piesa de schimb pentru masina noastra. Pe piata veti gasi optiuni originale sau false. Tu decizi pe care cumperi.

Cumpararea unei masini poate fi investitia unei vieti. Cu atat mai mult daca este un vehicul pe care il veti folosi ca instrument de lucru. Prin urmare, trebuie sa incercam sa ii oferim ingrijirea si intretinerea corespunzatoare, deoarece altfel am putea ajunge sa o deterioram.

Dupa ceva timp de utilizare, va trebui probabil sa inlocuiti o anumita parte a masinii. Motivele care conduc la acest tip de munca sunt diverse: uzura, deteriorarea accidentala, gestionarea defectuoasa, eroarea de fabricatie, printre altele.

Astazi exista diferite alternative pentru a gasi o piesa de schimb pentru masina ta. Le puteti gasi pe Internet, in ateliere independente, second-hand sau chiar pe piata neagra.

Cu toate acestea, cumpararea unui inlocuitor in unele dintre locurile mentionate nu garanteaza ca este de calitate sau ca este o parte durabila. Prin urmare, este recomandabil sa fiti atenti si sa faceti o achizitie inteligenta.

Confruntat cu aceasta dilema, specialistii asigura ca piesele alternative nu au fost create, selectate sau aprobate de producatorul vehiculului. Prin urmare, o piesa de schimb dintr-o alta sursa nu garanteaza aceleasi conditii de calitate in comparatie cu una originala.

PRET SI CALITATE In ciuda atributelor pe care le prezinta un produs de calitate, exista multi soferi care prefera sa parieze pe piese de schimb false pentru vehiculele lor. Principalul motiv este pretul mai mare pe care il au de obicei piesele originale.

Vezi oferta de piese Mitsubishi.

Avantajele pieselor originale si ale pieselor de schimb fake

Atunci cand un client solicita un serviciu de la un atelier pentru a rezolva deteriorarea caroseriei masinii sale, el se asteapta intotdeauna la cel mai bun rezultat. Iar pentru a raspunde acestor asteptari, atelierele si serviciile oficiale au optiunea de a lucra cu Piese de schimb originale, singurele fabricate direct de producatorii auto pentru a garanta calitatea materialelor.

Pentru un client, increderea ca lucrarile la vehiculul sau se vor desfasura respectand cele mai inalte standarde de calitate sunt fundamentale, iar atelierele trebuie sa profite de aceasta incredere pentru a asigura servicii excelente.

Utilizarea pieselor originale este un mare avantaj pentru atelier. In primul rand, producatorii depun toate eforturile pentru a mentine cerinte ridicate in ceea ce priveste calitatea si fiabilitatea productiei. Astfel, piese precum partile motorului trebuie sa treaca controale stricte de calitate, astfel incat toate componentele sale sa-si indeplineasca perfect misiunea.

In timpul testelor, se analizeaza potrivirea exacta, calitatea fabricatiei, proprietatile materialelor si proprietatile anticorozive, printre alti parametri. Rezultatele acestor teste arata inca o data clar ca calitatea pieselor de schimb originale este de neinlocuit.

Determinarea diferentelor de calitate dintre piesele de schimb originale si cele ne-originale (imitatii) este esentiala pentru a asigura calitatea serviciilor, iar o serie de analize si teste demonstreaza diferenta mare dintre cele doua produse aparent identice. O analiza a elementelor corpului poate consta in:

  • Analiza spectrochimica a materialelor de baza (compozitie)
  • Test de pulverizare cu sare (coroziune)
  • Test de rezistenta (deformare)
  • Test metalografic/microscopic

 O baza care determina daca este o piesa de schimb originala.

Ajustarea este precisa si personalizata, structura sa este complet aliniata cu celelalte componente ale vehiculului (inclusiv toate zonele armate), compozitia materialelor si rezistenta la coroziune este de inalta calitate, iar starea sa perfecta este garantata pe tot parcursul procesului de furnizare a piesei.

Acelasi lucru se intampla si cu alte elemente, cum ar fi aripioarele din fata si din spate, piese a caror reglare trebuie sa fie exacta, mentinand distantele cu elementele adiacente si permitand instalarea usoara.

O inlocuire non-originala nu se va potrivi in acelasi mod si va necesita un timp de instalare mai lung si, prin urmare, costuri mai mari ale fortei de munca.

Spre deosebire de imitatii, piesele originale sunt proiectate in faza initiala de dezvoltare a unui vehicul, aceasta fiind singura modalitate prin care piesele pot fi perfect pregatite pentru masina specifica.

Pe scurt, utilizarea pieselor de schimb originale in reparatiile caroseriei auto garanteaza clientilor:

  • Piese complet compatibilecu masina ta, respectand standardele producatorului.
  • Timpi de reparatii mai scurti si, prin urmare, economii in costurile fortei de munca.
  • Rezistenta mai buna la coroziune pentru o durata de viata mai lunga a pieselor.

Aceste aspecte vor convinge orice client care cauta servicii de calitate In ceea ce priveste masina lor. Iar in aceste cazuri, piesa de schimb originala furnizata atelierelor de catre centrele de piese de schimb originale este solutia perfecta pentru a garanta excelenta in lucrarile de reparatii corporale.

Piesele originale sunt intotdeauna o alegere optima in ceea ce priveste reparatiile vehiculului dv si desi sunt mai scumpe, acestea ofera un raport calitate- pret imbatabil, lucru pe care piesele ne-originale nu il pot oferi.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.