Parchet din lemn masiv sau stratificat

400

 

Parchet din lemn stratificat Vs parchet din lemn masiv Vs parchet laminat

Exista trei tipuri principale de parchet: din lemn stratificat, lemn masiv si parchet laminat. Aflati in continuare ce presupune fiecare tip si decideti mai usor ce se potriveste cerintelor si bugetului dumneavoastra.

  1. Parchet laminat

Acest tip de parchet pare sa fie cel mai popular pentru ca are cel mai mic pret. El se obtine prin suprapunerea mai multor straturi, dar compozitia sa este una sintetica. Arata ca lemnul, dar nu este lemn. Pentru a induce ideea ca ar putea fi lemn, pe suprafata acestui parchet este aplicat un desen grafic si fixat apoi cu un lac protector. Pentru o persoana mai putin cunoscatoare, parchetul laminat ar putea trece drept parchet din lemn, ceea ce este fals. Similaritatea este destul de mare pentru ca imaginea aplicata copiaza lemnul in cele mai mici detalii – inclusiv fibre, noduri si chiar finisaje ce ar putea induce ideea unui lemn matur. Desenul se aplica pe un panel derivat al lemnului, in general MDF sau HDS si intregit cu mai multe layere de adeziv si rasina. Placile de parchet laminat se monteaza simplu, pe sistemul lamba – uluc.

  1. Parchet din lemn masiv

Dupa cum sugereaza si denumirea, acest tip de parchet este obtinut din lemn masiv, mai exact o singura felie de lemn. In procesul de productie se utilizeaza in general esente de lemn mai rigide cum ar fi de salcam, stejar si chiar anumite tipuri de lemn exotic. Se prefera aceasta varianta pentru ca lemnul respectiv trebuie sa suporte cu stoicism presiunea si agresiunea mecanica pe care le presupune traficul. Partile din lemn masiv sunt astfel realizate incat sa se poata imbina cat mai bine. Totusi in montarea parchetului din lemn masiv se folosesc si cateva bucati drepte care se lipesc sau se bat in cuie pe un panel.

  1. Parchet din lemn stratificat

Cea de a treia varianta de parchet este cea din lemn stratificat si nu intamplator am lasat-o la final. Daca ne uitam la structura sa, parchetul stratificat pare sa fie un mix intre parchetul laminat si cel din lemn masiv. Ceea ce vrem sa spunem este ca lemnul stratificat, asemenea celui laminat se obtine prin suprapunerea mai multor layere, cu mentiunea importanta ca de aceasta data vorbim despre lemn si nu despre materiale sintetice care imita lemnul.

Cand ne uitam la parchetul din lemn stratificat putem vedea lemnul masiv care a rezultat in urma taierii si prelucrarii din trunchi. Mai departe in procesul de productie, acest strat se va lipi peste mai multe layere de furnire tehnice, pozitionate perpendicular, asemenea sistemului de placare. Rezultatul obtinut trece in faza de prelucrare si finisaje, similar parchetului din lemn masiv.

Daca v-ati decis ca merita sa investiti in parchet din lemn stratificat sau lemn masiv, cele mai serioase lucrari le gasiti la Holze. Vizitati oferta noastra, alaturi de cateva lucrari realizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.