Curiozitati despre mecanismul imprimantei cu laser

309

Într-un timp foarte scurt după inventarea lor, imprimantele au devenit rapid o parte crucială a operațiunilor marilor corporații și a întreprinderilor mici de acasă.

Chiar și la domiciliu, imprimantele sunt utilizate în scopuri practice, cum ar fi diverse tiparituri, liste de cumparaturi și proiecte. Imprimantele sunt despre muncă și productivitate. Acestea sunt cele două motive pentru care oamenii cumpără imprimante în primul rând.

Totuși, la fel ca toate invențiile tehnologice, informatiile despre imprimante pot fi interesante și distractive în același timp.

Iata cateva curiozitati despre imprimante:

 Rotile de cuptor pot atinge aproape 205 de grade Celsius!

Cartușele pentru imprimante laser conțin particule. Spre deosebire de cerneală, tonerul nu este pulverizat pe hârtie cu capete de imprimare. Tonerul este transferat din cutia cartușului pe hârtie, cu încărcături electrostatice.

Odată ce tonerul ajunge pe hârtie, este topit pentru a se lipi de fibrele hârtiei. Acest proces este tratat prin role de fuziune care folosesc căldura pentru a topi particulele de toner. O rolă de fuziune într-o imprimantă laser poate ajunge la mai mult de 205 de grade Celsius pentru a topi particulele de toner.

Tonerul se topește la o temperatură foarte scăzută

În ciuda faptului că rolele de cuptor utilizează temperaturi de peste 205 grade Celsius pentru a topi particulele de toner, nu este de fapt nevoie de căldură pentru sarcină.

Particulele de toner au de fapt un punct de topire foarte scăzut. De fapt, punctul de topire al particulelor de toner este scăzut, încât probabil că le puteți topi cu căldura din mâini.

Cel puțin, apa caldă poate topi particulele de toner. De aceea nu se recomandă apă caldă pentru curățarea hainelor care au toner pe ele. Pe de altă parte, recomandările aproape întotdeauna spun că apa rece trebuie folosită pentru această sarcină.

Rotile de cuptor se deplasează atât de repede încât hârtia nu se arde sau nu se smulge

205 de grade Celsius este suficient pentru a arde sau a umfla hârtia. Cu toate acestea, acest lucru nu se întâmplă într-o imprimantă laser. Motivul fiind că rolele de cuptor se deplasează peste hârtie incredibil de rapid. De fapt, viteza rolelor de cuptor este ceea ce împiedică hârtia să ardă sau să ardă din cantități mari de căldură generate de rolele de fuziune.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.