Intrebari si raspunsuri despre gardurile electrice

334
Publicitate

Intrebari si raspunsuri despre gardurile electrice 1

Publicitate

Din ce in ce mai multi proprietari de animale iau in considerare instalarea unui gard electric in jurul proprietatii. O astfel de varianta se dovedeste extrem de eficienta impotriva animalelor salbatice si poate tine animalele domestice pe suprafata dorita de stapan, fara a fi nevoie de atentia constanta a acestuia.

Foarte multi ciobani cauta sa instaleze un gard electric pentru oi, foarte multi proprietari de case la munte vor un gard electric pentru ursi iar cei care au case sau proprietati in zone izolate, isi doresc un gard electric special pentru caini, care sa previna pierderea animalelor.

Desi gardurile electrice sunt de ceva vreme pe piata, exista o multime de intrebari la care eventualii cumparatori nu le stiu raspunsul. Iata care sunt cele mai frecvente astfel de intrebari:

1. Este gardul electric eficient pentru toate tipurile de animale?

Da! Gardul electric poate sa fie folosit fara probleme pentru tauri si vaci, pentru cai pentru capre, oi, porci, caprioare, ursi, cerbi, caini, pisici si orice alt animal ce trebuie protejat sau din contra, poate sa fie un pericol.

2. Este gardul electric periculos?

Nu! Gardul electric nu este periculos nici pentru oameni, nici pentru animale. Este adevarat ca genereaza impulsuri electrice de 10000 V, o valoare extrem de mare, insa aceasta tensiune este generata cu o frecventa redusa (maxim 1 impuls pe secunda), ceea ce ii lasa persoanei sau animalului care a atins firul suficient timp pentru a se retrage.

3. De ce 10000 V nu sunt periculosi iar 230 V sunt periculosi?

Cu totii stim ca electrocutarea la priza poate fi foarte periculoasa. Tensiunea din priza este de doar 230 V iar tensiunea dintr-un gard electric este de 10 000. Diferenta majora este curentul foarte slab si faptul ca tensiunea din priza are 50 de impulsuri pe secunda, in timp ce aparatul de gard electric genereaza doar 1 impuls pe secunda.

4. Cum functioneaza, mai exact, un gard electric?

Impulsurile de inalta tensiune, generate de aparatul de gard electric, sunt conduse in firele gardului. Atunci cand un animal atinge firele, impulsurile trec prin corpul lui, ducandu-se catre pamant si ulterior catre barele de impamantare si catre generatorul de impulsuri, in asa fel incat circuitul sa se inchida.

5. Care sunt avantajele unui gard electric?

Avantajele unei astfel de solutii de imprejmuire sunt uriase. In primul rand, gardul electric este o solutie foarte ieftina in comparatie cu un gard traditional. Acesta este foarte eficient impotriva animalelor salbatice si pentru protejarea animalelor domestice si este extrem de usor de intretinut.

Practic, un gard electric poate sa scuteasca proprietarii de ore intregi de munca, stiindu-si in acelasi timp toate animalele si bunurile in siguranta.

Partea cu adevarat buna este ca gardul electric cand este bine instalat de către profesionisti nu reprezinta niciun pericol, nici pentru oameni, nici pentru animalele care il ating. Singura neplacere pe care o genereaza este acel impuls electric, care nu provoaca niciun fel de rana sau alte probleme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.