Cum poti sa accesezi un credit rapid si ce trebuie sa stii despre un astfel de produs?

234
Publicitate

Cum poti sa accesezi un credit rapid si ce trebuie sa stii despre un astfel de produs? 1

Accesarea unui credit rapid presupune foarte multa documentare inainte de semnarea cererii de imprumut. Este important ca romanii sa stie care sunt lucrurile carora sa le acorde o importanta deosebita, pentru a lua o decizie avantajoasa din punct de vedere financiar si, in acelasi timp care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmeze atunci cand se hotarasc.

Publicitate

Credite de nevoi personale  – cum pot fi obtinute de catre consumatori?

Pentru inceput, persoanele care au nevoie foarte repede de o suma de bani de la o institutie financiar-nebancara (IFN) trebuie sa stie despre creditele rapide ca acestea pot fi obtinute extrem de usor. Din dorinta de a veni in ajutorul publicului larg, IFN-urile ofera romanilor posibilitatea de a face solicitarile in mediul online, prin completarea unui formular.

Este suficient ca oamenii sa mentioneze in acest formular care este suma dorita, perioada de rambursare, dar si datele lor de contact. Ulterior, reprezentantii IFN-urilor vor lua legatura cu ei pentru confirmarea tuturor informatiilor. Mai mult, exista institutii financiar-nebancare de la care creditele pot fi obtinute prin SMS. Bineinteles, persoanele care doresc pot merge si la sediile fizice ale IFN-urilor.

Conditii de eligibilitate

In ceea ce priveste conditiile de eligibilitate, acestea sunt mult mai usor de indeplinite decat cele practicate de banci. De regula, solicitantii trebuie sa se incadreze intr-o anumita grupa de varsta, trebuie sa aiba venituri lunare stabile (salariu, pensie ori venituri obtinute prin PFA-uri) si, in acelasi timp sa dispuna de un cont bancar si de un card.

In functie de strategia de acordare a creditelor, IFN-urilor pot impune, insa si alte criterii de eligibilitate. De aceea, recomandat este ca romanii sa fie foarte atenti atunci cand citesc termenii si conditiile de acordare a creditelor.

Studierea dobanzilor

Pe piata exista un numar mare de IFN-uri care acorda credite de nevoi personale. Indicat este ca persoanele care au probleme financiare sa verifice dobanzile practicate de institutiile cu care si-ar dori sa colaboreze, iar ulterior sa o aleaga pe cea care le pune la dispozitie cele mai avantajoase costuri.

Perioada de creditare si rambursarea anticipata

Un alt element esential, la care consumatorii trebuie sa fie atenti este legat de perioada de rambursare. Ei au posibilitatea de a alege inca de la inceput in cat timp vor returna creditele. In general, perioada de rambursare este cuprinsa intre cateva zile si cateva saptamani. Daca este posibil, romanii pot inclusiv sa returneze banii inainte de termen, pentru a diminua din costurile pe care trebuie sa le achite. Cum? Dobanzile se recalculeaza numai pana in ziua in care se face rambursarea anticipata.

Flexibile si extrem de atractive, creditele rapide sunt la mare cautare mai ales in randul celor care nu doresc sa depinda de istoricul financiar pe care il au inscris in Biroul de Credite. Daca bancile tin cont foarte mult de acest aspect, IFN-urile nu impun solicitantilor conditiile stricte in acest sens. Imprumuturile trebuie folosite, insa in mod chibzuit!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.