Cum să alegi parfumul perfect

168
Publicitate

Parfumurile pe care alegem să le purtăm diferă de la un an la altul, de la o ocazie la alta, sau de la o decizie, mai mult sau mai puțin inspirată, la alta. Unele parfumuri care ne-au plăcut cândva nu ne mai satisfac în prezent preferințele. Altele par să nu ne mai sature, având acele note misterioase și în același timp familiare care ne plac atât de mult. Și totuși, atunci când dorim să facem o schimbare, cum putem fi siguri că alegem un parfum care ne va place? Dacă facem alegeri nepotrivite, cum ne asigurăm că pe viitor vom fi mai inspirați când vine vorba de parfumuri?

Nu e întotdeauna ușor să găsești un parfum care să răspundă cerințelor tale, iar mulți dintre noi facem o serie de greșeli atunci când alegem un parfum. De cele mai multe ori, o astfel de alegere nepotrivită ne poate costa mult, la propriu, având în vedere prețurile multor parfumuri. Chiar dacă ai posibilitatea de a alege parfumuri originale ieftine, ceea ce înseamnă un risc mai mic din punct de vedere al costurilor, tot ai dori să te poți bucura de parfumul pe care ți-l iei. Există parfumuri originale ieftine, de la branduri cunoscute dar accesibile, ce oferă un raport calitate preț excepțional. Deci, odată ce știi să faci o alegere bună, vei putea să îți achiziționezi parfumuri foarte bune la prețuri mult mai mici.

Publicitate
  • Cercetează piața

Atunci când dorești să găsești opțiuni de încredere și prețuri bune, este esențial să faci o cercetare de piață. Asta înseamnă să cauți parfumuri în mai multe locuri, atât în magazine cât și în mediul online. Avantajul de a cumpăra parfumuri din magazine online este că prețul este, de cele mai multe ori, mult mai mic decât al produselor ce le găsești în magazinele stradale. Nu te mulțumi cu primul magazin pe care îl găsești și rezervă-ți timp să verifici mai mulți furnizori. Astfel, vei putea să te asiguri că produsele pe care le vei achiziționa provin de la un furnizor de încredere, focusat pe oferirea de calitate și servicii bune clienților.

  • Cunoaște notele parfumului

Fiecare parfum are note de vârf, note de mijloc, și note de bază. Trebuie să știi să faci diferența între ele pentru a putea face o alegere bună. Notele de vârf sunt cele care durează cel mai puțin. Le simți imediat după ce pulverizezi parfumul pe haine sau pe piele. Notele de mijloc o au durată moderată, și apar imediat ce notele de vârf se evaporă. Aceste note sunt considerate a fi inima parfumului și pot dura câteva ore. În final, ce rămâne pe piele și pe haine până la sfărșitul zilei sunt notele de bază. Notele de bază sunt cele mai bogate și mai grele, deci trebuie să fii sigur(ă) că îți plac pentru a nu avea probleme cu mirosul parfumului pe termen lung.

  • Ce fel de note îți plac?

Atunci când alegi un parfum, trebuie să știi ce fel de note îți place să regăsești în mirosul său. Trebuie să acorzi atenție în special notelor de bază, care atârnă cel mai greu și mai îndelungat în mirosul unui parfum. Trebuie să știi că notele fresh, citrice sunt cele care dispar cel mai repede, în contrast cu notele dulci-lemnoase, precum vanilia, ylang-ylang sau mosc. Dacă găsești un parfum cu note de vârf care ți-ar place, dar nu agreezi notele de bază, atunci trebuie să știi că parfumul respectiv va ajunge, după câteva ore, să aibă un miros pe care nu îl vei agrea. Așadar, acordă puțină atenție detaliilor și nu vei mai greși când alegi un parfum. Apoi, mai ai și parfumuri originale ieftine care pot să îți satisfacă preferințele olfactive la prețuri mici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.