Cum să alegi partenerul perfect de software development pentru proiectul tău – partea a 3a

107

Lansăm al treilea episod al analizei noastre, care analizează ce informații trebuie să iei în considerare din perspectiva altor 4 criterii de evaluare a unui partener de software development, de la locației echipelor – geografia în care există compania, dar și din perspectiva culturii viitorului tău partener în IT outsourcing. Și, desigur, atacăm problema costurilor.

Când cauți un partener în IoT software development sau travel software, ori automotive, fiți atenți la aceste puncte importante de discuție. Nu lăsați nediscutate aspectele legate de implicarea în comunitate și acțiunile de responsabilitate socială ale companiei.

  1. Transparența și ușurința comunicării

Bineînțeles, transparența deplină și procesul de comunicare facil este o necesitate.  Acestea cuprind aspectele referitoare atât la nivelul de competență în limba engleză, fusul orar asemănător, dar, cel mai important, cultura de lucru similară și aspirația spre performanță și muncă în echipă.

  1. Geografia, stabilitatea sistemului politic și economic local

Ar trebui să își fie ușor să vizitezi echipa de dezvoltatori fără eforturi deosebite, prin urmare, majoritatea experților din industrie spun că externalizarea nearshore în software development este cea mai eficientă decizie.

Pe lângă acestea, în IT outsourcing, offshore sau nearshore, trebuie analizată cu mare atenție stabilitatea economică și politică a țării în care se află echipa ta de dezvoltatori.

  1. Este viitorul tău partener o companie responsabilă?

Este o întrebare din ce în ce mai importantă. Pentru a fi responsabil din punct de vedere social, viitorul tău partener ar trebui să aibă numeroase inițiative, jucând un rol în bunăstarea generală a comunității, investind în educație, sănătate, un stil de viață sănătos, ecologie, comunicare liberă și implicare comunitară.

Acesta ar trebui să depășească practicile de bază de CSR și să fie implicat în numeroase inițiative legate de mediu, să ofere oportunități pentru orice persoană, să investească în sănătatea și educația comunității în care se află compania.

  1. Cât despre costuri…

Mii de articole dezbat diferențele între cele două abordări: colaborare cu echipe mai ieftine pentru dezvoltare software sau îndreptarea către destinații mai puțin ieftine. Alegerea partenerului de IT outsourcing doar după criterii de cost este superficială și riscantă. Celelalte 10 aspecte pe care le-am detaliat în aceste articole ar trebui să aibă o importanță majoră și abia după verificarea atentă ale acestora, ar trebui să iei în considerare costurile.

Rețineți faptul că prețul proiectului de software development trebuie să includă un echilibru adecvat între dezvoltatori, testeri, manageri și personal de suport. Niciun proiect de software development nu va fi livrat cu succes de către o echipă formată din juniori. Costurile unei companii de software development includ instruirea continuă a personalului, calitatea și confortul birourilor acestora și multe altele. Echipele educate, stabile, performante creează produse software excepționale.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.