Cum să alegi partenerul perfect de software development pentru proiectul tău – prima parte

75

Mai mult decât costuri sau locație, noi, la AROBS, considerăm că trebuie să analizezi cu atenție viitorul tău partener de software development și să alegi compania de IT outsourcing ținând cont, în principal, de unul dintre cele mai importante criterii: expertiza.

În cazul în care o companie caută partener de IT Outsourcing pentru crearea unui produs de travel software, alege o companie cu expertiză scumpă în travel software. Dacă dorești să creezi o aplicație, caută o companie specializată în dezvoltarea de aplicații, și așa mai departe.

Dar sunt multe alte aspecte de luat în calcul, mai mulți factori, precum: locația companiei, stabilitatea economică a țării de externalizare, cultura partenerului de servicii software, calificările echipelor, etc.

Sfatul nostru este să urmărești, ca un soi de check-list, cel puțin 11 aspecte descrise în cele ce urmează, pe care noi le considerăm fundamentale pentru un parteneriat de software development veritabil. Cele 11 puncte explicate în cele trei părți ale articolului vor trata portofoliul, maturitatea proiectelor deja implementate, cultura companiei, utilizarea instrumentelor SAFe Agile (e bine cunoscut faptul că o companie de IT care folosește SAFe Agile, prezintă proiecte mari, echipe mari și o expertiză înaltă), geografia și – foarte important – competențele de limba engleză a viitorilor colaboratori.

Notă pentru cititor 😉 : Deci, dacă ești în căutarea unei companii de IT din România, Moldova, Ungaria, Serbia, Germania, Olanda și Belgia – AROBS are sedii în toate aceste țări.

  1. De ce să pornești de la zero, cânt poți să parcurgi în viteză mai mulți pași din procesul de selecție, alegând o companie de IT, ca partener, după nivelul și tipul de expertiză?

Noi nu credem că e optim ca firmele care caută parteneri de software development să aleagă doar dezvoltatori, pur și simplu.

O companie are nevoie de parteneri, nu doar de persoane. Viitorul tău partener ar trebui să gândească în sincron cu tine și să înțeleagă ce urmează a fi creat. Partenerul de software development ar trebui să pună la încercare caracteristicile inițiale ale produsului și să te ajute să îți dezvolți afacerea.

Noi suntem siguri că găsirea unor parteneriate veritabile, bazate pe anumite experiență și expertiză va contribui cu cunoștințe valoroase în crearea celui mai bun produs de software posibil pentru afacerea ta.

  1. Pot livra soluții customizate?

Procesul de Software development poate impune, într-un anumit moment, unele personalizări care trebuie să  fie făcute. Este necesară înțelegerea tuturor detaliilor privind cerințele și obiectivele produsului din proiectul respectiv. Se poate obține acest lucru doar lucrând cu companii care se concentrează pe expertiză și care au structură puternică a echipelor.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.