Cum să scapi de petele de rugină de pe spatele fierului de călcat?

506
Publicitate

Este adevărat: fierul de călcat este unul dintre cele mai folosite instrumente într-o gospodărie. Acesta ne ajută să ne păstrăm hainele impecabile și să ne prezentăm ideal oriunde ne-am afla. Însă, așa cum acesta ne vine în ajutor ori de câte ori avem nevoie, așa și noi trebuie să nu-l neglijăm atunci când vine vorba de curățare și întreținere.

După o perioadă de timp în care vei folosi aproape zilnic fierul de călcat, vei observa că talpa fierului a căpătat o nuanță mai închisă, lucru cauzat în general de călcarea materialelor sintetice. Nu se întâmplă nimic la prima vedere, însă problema apare mai târziu, când îți vei distruge hainele fără să-ți dai seama, atunci când le calci, deoarece nu ai curățat fierul de călcat. Nu dispera, căci soluțiile sunt multiple și ți le voi prezenta în continuare.

Publicitate

Un aliment pe care-l folosești de fiecare dată în salată te poate scăpa de un fier de călcat murdar. N-ai ghicit încă despre ce este vorba? Oțetul alb curăță foarte bine arsura de pe fierul de călcat. Este foarte util în gospodărie și eficient în îndepărtarea urmelor de arsură de pe fierul de călcat. Cum acționează acesta? Prin acizii din compoziția sa, acesta facilitează curățarea și îi redă suprafeței fierului luciul său natural. Îl poți folosi încălzind o cantitate mică de oțet alb și apoi poți freca tala fierului cu o cârpă sau cu un burete. Chiar dacă vor rămâne urme în găurile de pe talpă, poți lua un bețișor de ureche și poți aplica produsul pentru a curăța și acele zone dificile.

Sarea gemă din nou este un produs foarte util la curățarea mizeriei și a fibrelor de pe hainele care se lipesc de talpa fierului de călcat. Tot ce trebuie să faci este să iei o bucată de ziar și să o acoperi cu o bucată generoasă de sare. Încălzește fierul de călcat și freacă-l de bucata de ziar pe toată suprafața, până dispare murdăria. Petele se vor depune pe ziar, astfel că nu mai trebuie decât să ștergi fierul cu o cârpă curată.

În loc să-ți cumperi un nou fier de călcat de fiecare dată când pătezi hainele, mai bine înveți aceste soluții simple de curățare pe care le poți folosi oricând cu ajutorul a tot ce ai deja prin bucătărie. Este simplu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.