Cum se pot recupera datele de pe un computer care nu pornește?

210
Publicitate

Problemele de pornire a computerului pot fi cauzate de mai mulți factori. Computerul ca dispozitiv poate începe să funcționeze, dar sistemul de operare (de exemplu, Windows) nu va porni. În cele din urmă, există cazuri în care computerul pur și simplu nu se pornește. În ambele situații, se pune întrebarea dacă datele de pe computer pot fi încă recuperate?

Publicitate

Recuperarea datelor atunci când computerul nu mai pornește

Ți s-a întâmplat vreodată să pornești computerul, și să observi că nu răspunde? Vezi doar un ecran negru sau albastru în fața ta. În aceste momente, poți încerca să închizi computerul, să verifici alimentarea și toate conexiunile prin cablu, apoi să încerci să-l repornești. Dacă problema persistă, trebuie să apelezi la specialiști pentru a determina sursa defecțiunii și de ce reparații laptop este nevoie.

Este bine de știut că, și dacă computerul nu pornește, este posibil ca hard disk-ul să nu fie deteriorat. Astfel, specialiștii în reparații laptop te vor ajuta să îți recuperezi toate fișierele (videoclipuri, fotografii, documente Word sau Excel).

Recuperează fișierele când Windows-ul nu pornește

Un alt caz obișnuit este atunci când sistemul de operare nu pornește. Din fericire, recuperarea fișierelor atunci când Windows-ul nu reușește să pornească este încă posibilă cu ajutorul unui software de recuperare a datelor. Tot ce trebuie să faci este să se scoată hard disk-ul pentru a se conecta la alt computer și să se efectueze procesul de recuperare a datelor. 

Te sfătuim ca și în acest caz să ceri ajutorul specialiștilor în reparații laptop, mai ales dacă nu ai deloc cunoștințe în acest domeniu.

Recuperarea datelor de pe un computer deteriorat

Atunci când calculatorul tău nu mai pornește deloc, se poate să fie o problemă cu placa de bază. Însă nu trebuie să te îngrijorezi, căci în cele mai multe cazul datele se pot recupera și în această situație. 

Pentru a evita coruperea fișierelor, ar trebui să te abții de la a mai încerca să pornești calculatorului și să mergi cât mai repede la un service de calculatoare pentru recuperare date hdd.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.