De ce se folosesc rezervoarele din inox pentru a depozita lichide?

210
Publicitate

Inoxul reprezintă un aliaj al oțelului și conține minim 10 procente de crom, care îl face foarte rezistent la coroziune. Din motivul acesta, sunt fabricate numeroase structuri metalice din inox așa cum sunt balustradele, scările, pasarelele, platformele și rampele. Se utilizează acest aliaj pentru a fabrica rezervoare din inox la cele mai înalte standarde care permit depozitarea mai multor tipuri de lichide. Descoperă de ce sunt atât de avantajoase aceste rezervoare.

Publicitate

Inoxul este un material foarte rezistent

Un mare avantaj pe care îl oferă inoxul și pentru care acesta este folosit în confecții metalice este rezistența sa nu doar la coroziune ci și la produse și substanțe biocide. Acesta este unul dintre cele mai importante motive pentru care inoxul este recomandat la bazinele care depozitează diverse lichide, în locul plasticului. Pentru aceste rezervoare de depozitare nu este necesar ca utilizatorul să pună o acoperire internă sau externă pentru rezervoarele de apă. 

De ce este oțelul mai bun decât plasticul?

Numeroase persoane se întreabă de ce se folosesc rezervoare inox în locul rezervoarelor din plastic. Cel mai bun răspuns la această întrebare este că rezervoarele din inox sunt mai rezistente la căldură decât cele din plastic și nu sunt deloc afectate de expunerea la radiații dăunătoare. De asemenea, nu apar riscuri cum ar fi cel de îngheț, de ruginire sau de fisurare din cauza expunerii la temperaturi extreme. Plasticul nu va putea avea niciodată asemenea proprietăți. 

Un alt aspect important este faptul că un rezervor din inox va putea fi deplasat în condiții optime. Nu există riscul ca rezervoarele să se strice sau să se fisureze în timpul mutării pentru că inoxul este un aliaj foarte rezistent și puternic.

Costurile reprezintă un alt avantaj considerabil pentru care sunt preferate rezervoarele din inox. Este posibil ca aceste rezervoare să nu necesite niciodată înlocuire. În schimb, un rezervor de plastic nu va fi atât de longeviv și va trebui înlocuit cel puțin o dată la câțiva ani.

Acestea sunt doar câteva dintre avantajele oțelului inoxidabil, care justifică utilizarea acestuia în diverse proiecte de confecții metalice, inclusiv pentru realizarea rezervoarelor în care pot fi depozitate lichide. În comparație cu plasticul sau cu alte materiale în care se pot pune lichide, aceste rezervoare din oțel inoxidabil sunt cele care își vor amortiza costurile imediat prin utilizarea îndelungată, dar și cele care oferă un nivel foarte ridicat de rezistență și fiabilitate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.