Cum știi când trebuie să îți reînnoiești RCA-ul?

340

Știm că RCA-ul este o asigurare cu caracter obligatoriu și încercăm întotdeauna să o plătim la timp pentru a nu fi sancționați, însă cunoaștem cu adevărat ce este această poliță? RCA-ul este asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto prin care terții prejudiciați în urma unui accident auto sunt despagubiți, fie că este vorba de daune la autovehicule, vătămări corporale, decese sau pagube aduse proprietăților.

De asemenea, această asigurare se încheie pentru toate autovehiculele înmatriculate sau supuse înmatriculării în Romania. Astfel, deținerea unei polițe RCA te supune atât unor obligații, însă îți oferă drepturi în aceeași măsură. RCA-ul poate fi foarte simplu și rapid obținut, iar pentru a nu plăti amenzi usturătoare, cel mai indicat este să fii informat atunci când asigurarea ta va expira.

Până a ajunge la verificarea RCA-ului, trebuie să cunoști cea mai simplă metodă te a-l obține: online! Pe internet există numeroase site-uri unde găsești oferte ale asiguratorilor și unde îți poți calcula costul estimativ al poliței tale. Partea bună este că economisești timp, bani și poți realizat totul din propria locuință. Acum că am stabilit aceste detalii, trebuie să îți spun că nu este nevoie să memorezi când va expira asigurarea RCA, ci ai la îndemână multe metode de verificare RCA. Pentru început, un mod foarte simplu este site-ul eMAG ce a introdus o opțiune de “verificare RCA” extrem de utilă pentru toți șoferii, care presupune că, în cazul încheierii unei polițe RCA online, vei primi o notificare cu 30 de zile înaintea momentului expirării poliței tale. Așadar, verificarea RCA-ului tău nu trebuie să îți dea foarte multe bătăi de cap, pentru că vei fi înștiințat în timp util când va trebui să reînnoiești polița.

Ce alte metode de verificare RCA există?

Poți citi documentele oficiale ce prezintă asemenea date, însă nu întotdeauna le avem la îndemână pentru a le consulta. Totuși, acest lucru nu constituie nicio problemă în procesul de verificare RCA. Tot online regăsești și o serie de opțiuni pentru verificarea RCA-ului astfel încât să fii permanent informat fără a depinde de niște hârtii fizice. Dintre acestea, cea mai simplă metodă de verificare RCA este pe site-ul Autorității de Supraveghere Financiară prin care poți afla în doar câteva momente care este statusul asigurării tale. Căutarea se face după numărul de  înmatriculare a mașinii sau după seria de caroserie, iar pe lângă verificare RCA, tot pe acest site poți să verifici istoricul daunelor, pe baza numărului de înmatriculare și al CNP-ului. Rezolvi totul simplu, rapid și eficient!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.