Cum trebuie sa ne pregatim pentru un nou sezon agricol?

323

Activitatile agricole debuteaza undeva la inceputul primaverii si sunt sistate la sfarsitul toamnei atunci cand incepe perioada recoltatului si cand iarna incepe sa se instaleze. Sezonul agricol insa este unul pentru care micii si marii agricultori trebuie se se pregateasca temeinic avand in vedere ca in general calitatea culturilor depinde foarte mult atat de modul in care sunt ingrijite, cat si de conditiile meteo. In timp ce intr-una dintre situatii nu putem interveni, in cealalta, am putea spune ca totul depinde de noi si de modul in care acordam atentie culturilor proprii. Eficienta este astazi un lucru inspre care ar trebui sa priveasca orice agricultor avand in vedere ca tehnologiile din domeniu au avansat considerabil. Tractorul spre exemplu reprezinta un utilaj agricol despre care am putea spune ca a devenit un simbol pentru ceea ce numim astazi agricultura, motiv pentru care din ce in ce mai multi agricultori investesc in aceste masini eficiente.

Pregatirea pentru un nou sezon agricol presupune intr-o prima etapa acordarea unei atentii deosebite si functionalitatii tractoarelor, care desi sunt concepute pentru a rezista, nu trebuie sa uitam de faptul ca acestea reprezinta totusi un ansamblu de piese si produse consumabile, care trebuie inlocuite in timp. Iata asadar cateva lucruri pe care este foarte important sa le punem la punct inainte de debutul unui nou sezon agricol.

Verifica starea bateriei tractorului.

Bateria este una dintre componentele de baza ale unei masini, indiferent ca vorbim despre cele mici sau despre cele mari, precum sunt utilajele agricole sau camioanele. Verificarea din timp a starii in care se afla bateria ne poate scuti de diverse neplaceri si batai de cap, astfel ca este recomandat sa facem acest lucru inainte de a pune tractorul la treaba. Pot exista situatii in care bateria trebuie inlocuita, situatii precum sunt cele in care aceasta se epuizeaza sau in care exista diverse scurgeri de la nivelul acesteia, insa din fericire gasirea unor baterii pentru tractor potrivite nu ar trebui sa puna mari probleme in conditiile actuale, in care le regasim intr-un numar mare chiar si in cadrul magazinelor online de profil.

Pregatirea utilajelor agricole cu accesoriile potrivite.

Daca un tractor nu reprezinta un utilaj agricol potrivit pentru suprafata de termen agricol de care dispui, atunci cu siguranta exista numeroase alte utilaje agricole care iti pot oferi sprijinul de care ai nevoie. Spre exemplu, motocultoarele reprezinta niste utilaje agricole foarte populare in randul micilor agricultori avand in vedere ca acestea pot fi accesorizate in diverse moduri, fiind astfel de un real ajutor in cadrul a numeroase activitati agricole pe care este necesar sa le desfasuram.

Pregatirea uneltelor pentru gradinarit.

Daca vorbim despre gradinile proprii sau despre suprafete agricole de mici dimensiuni, atunci cu siguranta uneltele pentru gradinarit clasice reprezinta cea mai potrivita alegere pe care o putem face. Este insa important sa ne asiguram ca avem toate uneltele necesare inainte de a incepe aceste activitati, astfel incat sa putem da startul noului sezon agricol asa cum se cuvine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.