Ce tip de blender ți se potrivește mai mult: unul cu vas sau unul de mână?

272
Publicitate

Blenderele au devenit, grație versatilității lor, obiecte indispensabile în orice bucătărie, chiar și în cele în care nu se gătește neapărat zilnic.

Dacă te gândești să-ți achiziționezi un blender, dar nu știi încă ce tip e mai potrivit pentru tine și nevoile tale, acest articol este pentru tine. Există atât de multe modele pe piață, cu atât de multe funcții, încât o alegere poate deveni destul de frustrantă.

Publicitate

Este mai simplu, însă, dacă știi de la bun început ce face și ce nu face fiecare tip de blender dintre cele mai întâlnite modele de pe piață: blender de mână și blender cu vas.

Deși fac același lucru, blenderele funcționează diferit și fiecare are particularitățile sale. Fiecare are anumite avantaje, dar și dezavantaje, în raport cu celălalt tip de blender.

Blenderul de mână este un electrocasnic mai practic, dar blenderul cu vas, numit și blender vertical, are avantajul de a fi mai stabil și de a putea lucra cu cantități mai mari.

Un blender cu vas poate fi mai de folos decât unul de mână, dacă vrei să prepari supe creme, piure-uri, smoothie-uri, shake-uri, sosuri, tahini, pateu, aluat pentru clătite sau frappe-uri și cocktail-uri, printre multe altele.

Un blender de mână oferă mai multă flexibilitate în bucătărie și ocupă mai puțin spațiu de depozitare.

Chiar dacă nu sunt la fel de puternice decât cele cu vas, asta nu înseamnă că blenderele de mână sunt mai puțin eficiente.

Un blender de mână este ideal în prepararea humusului, salatei de vinete, dressing-urilor, supelor, maionezei, dar este un aliat ideal și la frișcă, fasole bătută sau piure-uri.

Ca regulă generală, însă, dacă vrei ca un anumit preparat, fie el mâncare sau băutură, să fie cât mai fin, atunci alegerea optimă este un blender cu vas, deoarece acesta permite o omogenizare mai bună a ingredientelor.

Pentru preperatele cu ingrediente mai moi sau cu o cantitate mai mare de lichide în compoziție, mai potrivit este blenderul de mână.

Atunci când vorbim de preparate care pot fi făcute la fel de bine cu ambele tipuri de blender, alegerea s-ar putea să se facă doar când vine vorba de cantități. În funcție de numărul de porții pe care trebuie să le pregătești, vei găsi mai util un blender sau altul.

De exemplu, pentru mai multe porții, ai nevoie de un blender cu vas, dar dacă pregătești cantități mai mici, pentru mai puține persoane, un blender de mână este suficient.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.