Ce caracteristici sunt importante in luarea deciziei de a achizitiona camere de supraveghere?

242

De frica hotilor sau, in cele mai nefericite cazuri, dupa au ce au fost pradati, romanii au inceput sa se intereseze cum isi pot asigura locuinta, biroul sau chiar garajul de accesul nepermis al persoanelor neautorizate. Si cum alarmele nu mai sunt singura modalitate, multi dintre romani isi indreapta atentia si catre camerele de supraveghere video, care sa ii sperie pe hoti.

Daca pretul este principalul argument care cantareste in decizia de cumparare, noi iti recomandam sa fii mai atent la caracteristicile modelului de camere supraveghere video, care vor face diferenta in procesul de a-l prinde pe faptas.

Si cum pe piata din Romania, online si offline, sunt o multitudine de magazine care comercializeaza camere de supraveghere, noi iti recomandam sa fii atent la urmatoarele 4 aspecte:

1. Lentila camerei de supraveghere

Desi poti investi sume considerabile de bani in achizitia unei camere de supraveghere, daca lentila este de slaba calitate, nu te vei ajuta prea mult de ea. Distanta focala a camerei, masurata in milimetri ( 2.8mm, 3.6mm, 6mm, 12mm, etc.), determina unghiul de deschidere al camerei. Altfel spus, cu cat distanta focala este mai mica, cu atat unghiul va fi mai mare si invers.

Lentilele de 2.8mm si 3.6mm, datorita unghiurilor mari, sunt cele mai utile in majoritatea sistemelor uzuale (locuinte, afaceri, magazine, ateliere, etc). Deci, cu cat este mai mare distanta focala cu atat mai mare efectul de zoom. In tabelul din stanga veti gasi unghiurile de deschidere ale lentilelor in functie de marimea senzorului si de distanta focala.

2. Infrarosul, extrem de util pe timp de noapte

Nu doar tehnologia IR trebuie sa fie asociata cu imaginile de calitate pe timp de noapte. Obtinerea unei imagini de calitate pe timp de noapte este rezultate dintre “colaborarea” iluminatorului IR atasat camerei si senzorului de imagine al camerei care “stie ce sa faca” cu toata radiatia IR pe care iluminatorul IR o ofera.

Acei senzori de imagine capabili sa lucreze eficient cu radiatia infrarosu, sau cu un nivel de lumina foarte scazut, se numesc senzori de imagine cu functie “zi/noapte” (in engleza: true day & night). O camera cu functie “zi/noapte” este dotata un senzor capabil sa functioneze cu o cantitate foarte mica de lumina si reuseste sa obtina imagini de calitate in lumina foarte slaba sau in radiatie infrarosu.

3. Senzorul de Imagine

Senzorul de imagine are sarcina de a recepta informatia purtata de lumina din mediul inconjurator si de a transforma acea informatie in impulsuri electrice pentru a se putea forma o imagine. De preferat, alege senzori de imagine 1/4”, 1/3”, 1/2.8”, 1/2.5”, unde un senzor mai mare inseamna mai multa informatie captata, inseamna o rezolutie mai mare.

4. Rezolutia potrivita

Pana acum ceva vreme liniile TV erau masura rezolutiei camerelor de supraveghere analogice. Un numar cat mai mare de linii TV reprezenta o rezolutie mai buna. Acum, masura rezolutiei in linii TV a fost inlocuita cu rezolutia direct digitala in pixeli. Cu cat mai multe puncte, cu atat mai bine, cu atat mai bogata imaginea in detaliu. Pe scurt, cauta camere de supraveghere cu pixeli cat mai multi.

Recomandarile specialiestilor spun sa optezi pentru camere de supraveghere cu 4 si 5 Mpx, recomandate pentru monitorizarea de spatii de dimensiuni mari, unde se doreste recunoasterea detaliilor marunte de pana la 40 metri fata de camera.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.