Curăţarea laptopului – cum se poate realiza în mod corect

139

Utilizăm laptopurile din ce în ce mai mult în activitățile de zilnice, atât când vine vorba de activitățile profesionale sau de petrecere a timpului liber, însă avem grijă în mod corespunzător de aceste dispozitive? 

Putem contribui la prelungirea duratei de utilizare a acestora? Cum le putem curăța cât mai bine, astfel încât să ne bucurăm nu numai de un laptop curat și gata de acțiune, dar și să îi oferim acestuia cele mai bune condiții de funcționare? Iată câteva dintre aspectele importante referitoare la curățarea unui laptop – atât curățare exterioară, cât și interioară. 

De ce ai n>De ce ai nevoie pentru curățarea laptopului?

„instrument” de care ai nevoie atunci când dorești să te apuci de o curățare temeinică a laptopului este cârpa din microfibră. Aceasta poate fi suficientă pentru a îndepărta murdăria din diverse părți ale laptopului, cu precădere de pe suprafața exterioară. În cazul în care este vorba despre o murdărie excesivă a ecranului, a tastaturii sau a altor părți fizice, poți avea nevoie și de un spray special conceput în acest sens. 

Pentru curățarea și în interior, la fel ca în situațiile de reparatii laptop, vei avea nevoie, bineînțeles, de o șurubelniță, dar și de discuri din bumbac pentru a îndepărta praful sau murdăria din diverse părți ale laptopului. 

Cât poate dura operațiunea de curățare a laptopului?Cât poate dura operațiunea de curățare a laptopului?

în câteva minute. Poate fi vorba despre îndepărtarea unor autocolante, despre reziduuri de diverse tipuri, despre praful dintre taste sau despre urmele de degete de pe ecran. Însă, în cazul în care este nevoie de o curatare laptop în interior, lucrurile se pot complica pentru unii. În acest sens, cea mai bună soluție la care poți apela este să le oferi laptopul profesioniștilor care se pot ocupa de el. 

Cum cureți laptopul corect?

Curățarea >Cum cureți laptopul corect?aceasta, asigură-te că laptopul este oprit și de preferat să îi scoți și bateria. Șterge laptopul cu o cârpă uscată din microfibră – ecranul, tastatura, carcasa. În cazul în care există murdărie între taste, poți folosi un spray special de curățare, însă ai grijă la cantitatea sau modul în care îl pulverizezi. 

În cazul în care este nevoie și de curățarea interiorului, este nevoie să deschizi partea inferioară pentru eliminarea prafului de pe ventilatoare. Dacă nu te pricepi să faci acest lucru, lasă această sarcină pe mâna celor care știu mai bine despre ce este vorba pentru a nu avea surprize neplăcute.  

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.