De ce calculatorul trebuie sa fie la fel de important ca telefonul pentru copilul tau?

433
Publicitate

Imagini cu tineri care stau impreuna, insa butoneaza fiecare pe telefonul lui vedem pe strada, in scoli, in parcuri, in locurile lor preferate… Echilibrul importantei smartphone-ului a fost depasit in viata multora, iar pentru copii si tineri poate fi o adevarata problema, nu atat dependenta de acest obiect, cat mai ales ceea ce inlocuieste in viata lor – miscare, comunicare directa cu ceilalti, o perspectiva reala asupra vietii si multe altele.

Parintii si dascalii ar trebui sa profite de atractia tinerilor pentru tehnologia descoperita prin intermediul telefonului si sa-i orienteze spre utilizarea calculatoarelor, care le pot fi de folos de-a lungul vietii, atat profesional, dar si personal, acasa sau in diverse situatii.

Publicitate

Viitorul nu poate fi fara calculator!

Internetul a ajuns sa fie la indemana oricui si la preturi mici – inclusiv prin intermediul abonamentelor de telefonie mobila sau chiar a optiunii de reincarcare PrePay, astfel incat oricine poate folosi si pe calculator internet de la telefon daca face partajare de date prin cablu sau prin hotspot mobil. Incarcatoarele My Power, de exemplu, se pot conecta la calculator prin cablul cu USB si pentru a incarca telefonul, dar si pentru a face transfer de date sau pentru a partaja internet direct, prin cablu.

Daca viitorul va fi cu tot mai putine abonamente prin cablu pentru internet, totusi folosirea calculatorului va ramane necesara mult si bine, probabil ca se vor dezvolta mai multe aplicatii pentru calculatoare, precum avanseaza aplicatiile telefoanelor mobile.

Exista, intr-adevar, televizoare inteligente, care se pot conecta la internet, insa acestea au dezavantajul ca nu sunt portabile, fiind de dimensiuni mari. Pe de alta parte, laptopul poate oferi si programe TV sau acces la filme online oriunde este semnal pentru internet prin telefon, iar cei pasionati de jocuri vor putea sa foloseasca, de asemenea, laptopul oriune, in mod confortabil.

Pe langa folosirea unui calculator pentru relaxare si buna dispozitie, practic utilitatea acestora consta in rezolvarea unor treburi profesionale sau chiar personale. Accesul la informatii este posibil, intr-adevar, si pe telefon sau pe tableta, insa pe calculator se pot redacta texte, tabele si alte documente in mod mult mai usor decat pe alte gadget-uri, iar daca editarea foto-video este posibila intr-o oarecare masura si pe un smartphone, pe calculator este mult mai simpla si rapida.

Sistemul educational obliga tinerii absolventi sa cunoasca bazele utilizarii calculatorului

Daca indiferenta tinerilor fata de calculatoare persista de-a lungul celor 12 ani de scoala, in clasa a 12-a, cei care doresc sa ia examenul de bacalaureat trebuie sa treaca si un test privind folosirea calculatorului si a unor programe pentru calculator. Elevii se pot obisnui relativ repede si usor cu unele comenzi comune cu cele regasite pe tastatura unui telefon mobil si, cu siguranta, vor putea naviga pe internet si folosind calculatorul, insa programe precum Word (pentru editare de texte) sau Excel (folosirea de tabele si calcule) trebuie studiate si invatate, cel putin cateva comenzi de baza. Iar odata descoperite astfel de softuri, utilitatea cunoasterii acestora va fi cu siguranta inteleasa si apreciata de oricine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.